Iskolaidőn kívül bárki szabadon használhatja

2023.07.20. 21:00

Korszerű sportpálya a gimnáziumnak és a városnak

Az új tanévre teljesen megújul a Lovassy László Gimnázium kültéri sportpályája, amelyet ősztől bárki szabadon látogathat iskolaidőn kívül.

Marton Attila

Fotó: Benkő Péter/Napló

Az Európa Kulturális Fővárosa 2023 programsorozatban kitűzött célok között szerepelt, hogy a kultúrát segítő és a közösséget építő fejlesztések valósuljanak meg, ezek közé tartozik a Lovassy gimnázium kézilabdapályájának és környezetének megújítása is, mondta érdeklődésünkre Lamos Péter, a beruházást lebonyolító Veszprém 2030 Kft. ügyvezetője.

Az önkormányzat beruházásában megvalósuló fejlesztés célja, hogy minél fiatalosabb és fenntarthatóbb területet hozzanak létre, amelyet nemcsak az iskolába járó, hanem a helyi fiatalok, és az idelátogatók is magukénak éreznek majd. A létesítmény ugyanis a fejlesztés után szabadon látogatható lesz iskolaidőn kívül. A kivitelezés részeként ennek megfelelően elbontották az iskola kapuját. 

A fejlesztés központi elemeként az eddigi aszfaltos kézilabdapálya helyett egy gumiburkolatú, látványosan színezett felületű pálya készül, amely napelemes megvilágítást kap, így sötétedés után is használható lesz.

Az intézménnyel és a Veszprémi Tankerülettel egyetértésben térfigyelő kamerarendszert telepítenek a sportpályához. A pályát mobil kapukkal szerelik fel, és megújul a meglévő távolugrógödör is. A régi labdafogó hálók egy részét is megújítják, az iskola felőli oldalon pedig új szerkezetet és hálót helyeznek ki, amely elválasztja a szintén újonnan kialakított kültéri sporteszközöket (cross-fit parkot) a pályától. A kézilabdapályát eddig körülvevő salakos futópályát gumiburkolatú felület váltja fel, valamint megújul a területen található növényzet. 

Lamos Péter ügyvezető
Fotó: Nagy Lajos/Napló

A januárban kezdődött kivitelezés – amelyet a Placcs Kft. végez – a 2023-24-es tanév kezdetére, vagyis szeptemberre fejeződik be. A beruházás 148 millió forintba kerül, amelyet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. támogatásából finanszíroznak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában