Polgármesterek

2023.07.03. 17:36

Megyénk két városa, Ajka és Tapolca eddig nem fogadta el a békepárti nyilatkozatot (frissítve)

Lapunk a két város polgármestereit kérdezte ennek okáról.

Tóth B. Zsuzsa

Tapolca polgármestere, Dobó Zoltán kedd reggelre ígért választ, Ajka polgármestere, Schwartz Béla röviden úgy nyilatkozott, hogy magánkezdeményezést nem tárgyalnak.   

Szita Károly április végén küldte el a kormánypárti többség által elfogadott országgyűlési békepárti határozatot minden magyar önkormányzatnak, kérve őket, terjesszék a közgyűlés, illetve képviselő-testület elé, tűzzék napirendre és fogadják el, ezzel is erősítve Magyarország békepárti álláspontját.  

Szita azt kérte, hogy mondjunk határozott nemet a háborúra, szorgalmazzuk mi is a mielőbbi békét, hiszen ez minden magyar település érdeke, csak ezzel garantálható a biztonságos, nyugodt élet, a települések további fejlődése.  

Véleménye szerint a magyar falvak és városok csak akkor tudnak tovább fejlődni, ha végre béke lesz. Reményét fejezte ki, hogy bár nem jelöltek ki határidőt, a következő hónapokban még többen csatlakoznak a békepárti határozathoz. Az önkormányzatok folyamatosan, a háború végéig elfogadhatják a békepárti határozatot. 

FRISS: Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere válaszában közölte: - Tapolca békepárti. Országos politikai és nemzetközi politikai kérdésekkel önkormányzatunk nem kíván foglalkozni, mint ahogy azt eddig sem tette. A szóban forgó kérdés egy magánkezdeményezés, éppen ezért önkormányzati szinten nem szeretnénk vele foglalkozni. Ugyanakkor önkormányzatunk szívén viseli a háború negatív következményeivel küzdő kárpátaljai magyarok sorsát. Aknaszlatina partnertelepülésünket évekre visszamenőleg készpénz és élelmiszeradománnyal támogatjuk, ideértve a háborús éveket is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában