Fejlesztés

2023.07.10. 13:00

Napelemet kap a tapolcai óvoda

A Tapolcai Óvoda kertvárosi székhely intézményét napelem rendszerrel szerelik fel, a munkaterületet hétfőn adták át a kivitelező cégnek.

Tóth B. Zsuzsa

Csák Levente műszaki ellenőr és Soós Norbert a Vektorbau Invest Kft. ügyvezető átveszi az óvoda épületét, mint munkaterületet Dobó Zoltán polgármestertől Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Dobó Zoltán polgármestertől megtudtuk, 18 milliós pályázati támogatás segíti a napelem rendszerek beszerzését, az összeg felét az óvoda épület korszerűsítésére fordítják, másik feléből a könyvtár kap napelemet. 

- A napelemek felhelyezéséhez meg kell erősíteni a tetőt, sűríteni kell a lécezést és kicseréljük cserére az azbeszt héjazatot. A korábbi szerkezet nem bírná el a napelemeket, amelyekkel kiváltjuk az épület teljes villamos energia felhasználását. A hat csoportos óvodában gázfűtés működik. A nagyjából 400 négyzetméter alapterületű tető korszerűsítése önerőből készül – mondta a polgármester. A tető cseréje a nyári szünetben elkészül, az augusztusi ügyeletet nem zavarja a munka. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában