Sokan figyelmen kívül hagyják a táblákat

2023.07.13. 08:00

Újabb útszakasz újul meg Pápán

Közel 96 millió forintból az elkövetkezendő hetekben a pápai Szent István út egy újabb szakasza újul meg. A belügyminisztériumi pályázati támogatásból és önkormányzati saját forrásból zajló útjavítás 120 méter hosszan, 2500 négyzetméternyi felületen zajlik.

Haraszti Gábor

A tervek szerint iskolakezdésre elkészül a Szent István út

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A projekthez Pápa városa 40 millió forint támogatást nyert el a Belügyminisztériumtól és 55 millió forint saját forrást tett hozzá. Az útrekonstrukcióval kapcsolatban Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető elmondta, a fejlesztésnek köszönhetően megújul a régi, rossz állapotú járdafelület, rendezik a zöld területet és az úttesten két rétegben 12 centiméter vastagságban új aszfaltszőnyeget terítenek és parkolókat is kialakítanak.

A Szent István út felújítása miatt a Török Bálint utcai lámpás csomópontból csak balra, a Győri út irányába lehet kihajtani, a Fő tér felé tilos a közlekedés. Ugyancsak ez a helyzet a Gróf út felőli szakaszon, ahol behajtani tilos tábla zárja le a forgalmat.

A lezárásokat azonban nem mindenki érezte magára nézve érvényesnek, hiszen a Pápai Médiacentrum információi szerint a kivitelezés megkezdésének napján közel 100 gépkocsivezető szegte meg a táblák utasításait, így a beruházó a rendőrség és a közterület-felügyelet segítségét kérte annak érdekében, hogy az útlezárásnak érvényt szerezzenek, az építők pedig terelőbójákat helyeztek az útzár végpontjaira. 

Az önkormányzat és az útépítést végző cég kéri az autóvezetőktől, hogy ne megszokásból, hanem a közlekedési táblák utasításainak figyelembe vételével vezessenek. A munkálatok a tervek szerint augusztus végén érnek véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában