Közösségépítés

2023.07.16. 11:30

Vidám falunapot tartottak Úrkúton

Főzőversennyel, falufutással, légvárakkal, sramlizenével és táncos fellépőkkel várták a falunapra kilátogatók apraját-nagyját szombaton.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

A pörköltfőző verseny nyertes csapatának képviselői

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Fülöp Zoltánné polgármester köszöntőjében elmondta, hogy már kora reggel falufutással és pörköltfőző versennyel kezdődött a falu nyári fesztiválja, délután pedig a megszokott kirakodóvásár mellett színes, táncos programokkal szeretnének minden korosztálynak kedveskedni. Jó szórakozást kívánt mindenkinek, és megköszönte a térség országgyűlési képviselőjének, hogy elfogadta a meghívást a falunapra. 

Ovádi Péter elsőként az Úrkút SE focistáinak gratulált a megyei első helyhez, melyet a rendezvénysátor alatt helyet foglaló fiatal sportolók és hozzátartozóik nagy tapssal köszöntek meg. A képviselő méltatta, hogy összetartó a falu közössége. Elmondta, hogy Úrkútra szívesen látogat, és megígérte, hogy – miként minden évben – jövőre is ellátogat a nemzetiségi napra. Az ünnepi beszédet követően Ovádi Péter átadta a falu pörköltfőző bajnokainak, a Szomszédok csapatnak járó fődíjat.

A jó hangulatú falunap első részét zenével kísérte a Löder Baum és a Matyi és a Hegedűs, valamint fellépett a Német Nemzetiségi Tánccsoport és a Német Nemzetiségi Asszonykórus, az IlcsiDance Táncsportegyesület növendékei és az IlcsiDance TSE Sváb Hagyományőrző Tánccsoport tagjai, az Acro Dance, Dávid Roland, valamint az Orfeum Operett-Musical társulat is. A kánikula ellenére a rendezvénysátor alatt kitartó helyieket este az Úrkúti fesztivál keretein belül az Essem, az AK26, valamint a Mynea, Adam Ajkay és Zareh Kan formációk szórakoztatják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában