Kiállítások, zenés áhítat

2023.08.31. 16:05

Kárpát-medencei református oktatási intézmények tanévnyitója

A Kárpát-medence református oktatási intézményeinek közös tanévnyitóját szeptember 2-án, szombaton délelőtt fél tizenegykor tartják Pápán, a református újtemplomban, több mint száz iskola diákjainak részvételével.

Balla Emőke

A pápai református újtemplom

Forrás: wikipédia

Igét hirdet Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, köszöntőt mond Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Maruzsa Zoltán államtitkár, a helyi oktatási intézményeket Németh Tamás, a Pápai Református Teológiai Akadémia rektora mutatja be. 

A tanévnyitóhoz pénteken, szombaton kísérő programok kapcsolódnak. A Mit tanít ma nekünk Jézus? című időszaki kiállítást Kovács Levente református presbiter, a Magyar Bankszövetség főtitkára nyitja meg szeptember 1-jén 17 órakor a Pannonia Reformata Múzeumban, 19 órakor zenés áhítat lesz a Pápai Református Kollégium egykori és jelenlegi tanítványaival. Szombaton délután fél kettőkor tárlatvezetést tartanak az említett kiállításon, ezzel párhuzamos kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket. Szombaton a gimnázium könyvtárában a Petőfi 200 kiállítás keretén belül lehetőség van nyomdagépen saját kezűleg kinyomtatni a Nemzeti dalt, a diákotthon A. Tóth Sándor galériájában refis bábozda lesz, a díszteremben szakgimnáziumi tanulók kiállítása látható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában