Fontos szakasz újult meg

2023.09.08. 15:00

Gömbakácok is kerülnek az Akácfa utcába

Több mint 90 millió forintból, félezer méteren újult meg az Akácfa utca Veszprémben.

Juhász-Léhi István

Új aszfalt az úton, a járdákat térkövezték az Akácfa utcában

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Brányi Mária alpolgármester stílszerűen az Akácfa és a Hold utca kereszteződésében tartott tájékoztatót csütörtökön a hely önkormányzati képvelőivel. Elmondta, ezek azok a beavatkozások, melyeket a lakosság talán a legjobban szeret, hiszen megtapasztalhatják közvetlen lakókörnyezetük műszaki fejlődését és műszaki állapotának javulását. Az Akácfa és a Batthyány utca felújítását a Modern városok program tette lehetővé. Emlékeztettet, ezt a forráskeretet azért kapta a város, hogy az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat lebonyolításához olyan feltételek álljanak rendelkezésre, amelyek mél­tóak Veszprémhez, Magyarországhoz. Örömmel említette meg az alpolgármester azt a tényt is, hogy a város utóbbi években megvalósult beavatkozásaira jellemző az akadálymentesítés, ami most sem maradt el.

Bázsa Botond, a 10-es választókerület képviselője szerint egy önkormányzati képviselőnek igazi ünnepnap, amikor egy választókörzetében található utca megújításáról számolhat be. Kiderült, az Akácfa utca közel 550 méter hosszú szakaszon újulhatott meg, melynek költsége több mint 92 millió forint volt. A járdák térkő burkolatot kaptak. Hozzátette, az út alatt fekvő közműveket már a korábbi években kicserélték. Rámutatott: azért is különösen fontos, hogy megújulhatott az Akácfa utca, mivel az a Kádártai út folytatása, így gyakorlatilag a Haszkovó-lakótelepet köti össze a város egyik ütőerével, a Budapest úttal. 

Strenner Zoltán, az 5-ös választókerület képviselője kijelentette, nagyszerű érzés, hogy két körzet közötti utca tudott megújulni, ami azt is megmutatja, lehet és tudnak egy csapatban dolgozni. 

Kiderült, az utca fásítása még hátravan. Mivel Akácfa utcáról van szó, akácfákat, egészen pontosan gömbakácokat ültetnek majd. Reményét fejezte ki, hogy az itt élők megelégedéssel fogják használni a szomszédos Batthyány utcát is, amely 34 millió forintból kapott új köntöst. Elhangzott az is, hogy neuralgikus pont a környéken a gyorshajtás, amire a hatóságokkal együtt próbálnak megnyugtató megoldást találni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában