Zsinórban harmadszor nyerte meg a versenyt

2023.09.20. 07:00

Ismét címet védett a pápai közutas

Országos első helyezést szerzett a szigetszentmiklósi V4 Közutas rodeóversenyen Pintér Gergő, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnökségének útüzemeltető szakmunkása. A 30 éves fiatalember zsinórban harmadszor nyerte meg a versenyt, így ismét ő utazhat a visegrádi négyek között megrendezendő nemzetközi bajnokságra.

Haraszti Gábor

Pintér Gergő évek óta alaposan feladja a leckét az ellenfeleknek

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A rodeóverseny lényege, hogy a versenyzők szóróadapterrel és hóekével felszerelt nehézgépjárművel, akadálypályán teljesítenek különböző ügyességi feladatokat időre, amelyek során a hibákért büntetőpontokat kapnak. A gyorsaság csak a feladatok egy részénél számít, nagyobb hangsúly van a pontos és precíz vezetési stíluson. 

– Mindig is vonzott az autós világ, így amikor elkezdtem dolgozni a Magyar Közútnál, nem sokkal később Tapolcán egy vármegyei fordulón vettem részt, ahol ugyan nem sikerült továbbjutnom, mégis jó élményekkel tértem haza – mesélte Pintér Gergő, aki 2015 óta a cég alkalmazottja. – A rákövetkező évben viszont már az országos megmérettetésére kvalifikáltam magam, ahol egyből első lettem. A nemzetközi porondon nem tudtam dobogóra állni, ez motivációt adott ahhoz, hogy még jobb legyek. Egy évvel később a ranglistát ismét végigjárva eljutottam Szlovákiába, ahol már mindenkit magam mögé tudtam utasítani. 2022-ben hasonlóan meneteltem, különösen jó emlék ez a bajnokság, hiszen a V4-kupának Magyarország adott otthont, ahol sikerült a címvédés. Idén nagyon erős volt az országos mezőny, a feladatok között lengőkapun áthaladás, szlalom, garázsba betolatás is szerepelt. Két körben versenyeztünk, az első fordulót követően harmadik helyen álltam, aztán a folytatásban sikerült javítanom és megelőzni a versenytársakat. Tudni kell, hogy mindkét körben más-más volt a jármű felszerelése, előbb egy sószóró, majd egy hóeke került az autóra. 

Gergő azt mesélte, a versenynek jó hangulata volt, kollégáitól pedig sok gratulációt kapott. Az októberi, csehországi versenyen pedig címvédésre készül.

– Nem ismerem a feladatokat, még azt sem, hogy milyen autóba kell majd beülnöm. Úgy sejtem, hogy a tavalyihoz hasonlóak lesznek a feladatok, de fejben is nagyon ott kell lenni, az első perctől az utolsóig koncentrálni kell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában