Elsősegélynyújtó verseny

2023.09.15. 14:00

Országos döntőben a refisek

Első helyen végzett a Pápai Református Gimnázium csapata az Ifjúsági Vöröskereszt szervezésében lebonyolított vármegyei elsősegélynyújtó versenyen. Ennek értelmében ifjúsági kategóriában az országos döntőben a refisek képviselik Veszprém vármegyét.

Haraszti Gábor

Sok hasznos tanáccsal látták el a mentők a diákokat Fotó: iskola

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt célja, hogy a humanitárius értékek mentén igazi, értékteremtő közösséget jelentsen a benne tevékenykedő fiatalok számára. Mindezt élménypedagógiai módszereket alkalmazva, egymás elfogadására ösztönözve, nyitott szellemben valósítja meg. A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő megtanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. Céljaik megvalósítása érdekében ebben az évben 51. alkalommal hirdették meg felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyüket.

A vármegyei fordulóban a résztvevőknek az életből merített összetett szituációkban kellett helytállniuk. A versenyen a Refi tanulói teljesítettek a legjobban, melynek értelmében a szolnoki, országos döntőbe jutottak. A sikeres megmérettetés érdekében gőzerővel készülnek a refis elsősegélynyújtók, akiket a mentők Boldizsár Lajos vezető mentőtiszt irányításával edzettek a pápai mentőállomáson. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában