Sportos iskola

2023.09.29. 11:30

Új sportpályát avattak a Refiben

Új, korszerű körülmények között vehetnek részt ezután a testnevelésórákon, versenyeken, edzéseken a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanulói. Az internátusépület mellett ugyanis elkészült az új, rekortán kültéri sportpálya, mely a mélygarázs fölött kapott helyet.

Haraszti Gábor

A kollégium építése során az iskola udvara is teljesen megújult

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A kollégium építése során az iskola udvara is teljesen megújult, ez is része volt annak a beruházásnak, melyet szeptember első napjaiban adtak át. Nemcsak a diákotthon és a sportpálya, hanem annak környezete is új külsőt kapott, hiszen pingpongasztalt és egyéb sporteszközöket, padokat szereltek fel. A rekortánpályát a labdarúgás, a kosárlabda és a kézilabda szabályait figyelembe véve vonalazták fel, az új területet pedig a diákok már birtokba is vehették.

– A sportos délutánt a testnevelés-munkaközösség szervezte, ezzel hivatalosan is átadtuk a játékteret – tájékoztatott Ferenczi Alpár igazgató. – Az építkezés során talán az okozta a legnagyobb hiányt, hogy nem volt udvarunk, mostanra ez megszűnt, és szeptembertől már rendezett, modern körülmények várták a tanulókat.

A hivatalos átadó 48 ütemű gimnasztikai bemutatógyakorlattal kezdődött, majd a lányok kosárlabdában, a fiúk kispályás labdarúgásban mérték össze tudásukat. Utóbbi sportágban a tanárok kollektívája is kiállított egy csapatot, a kapusposztot Ferenczi Alpár igazgató vállalta magára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában