Nem lehet elég korán kezdeni

2023.09.09. 07:00

Új tornatermet avattak Magyarpolányban

A számos kihívás és nehézség ellenére elkészült a 127 millió forint támogatásból épült Magyarpolányi Német Nemzetiségi Óvoda és Minibölcsőde tornaterme.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Ünnepélyes szalagátvágás. Balról: Ritter Imre, (német nemzetiségi képviselő), Ungerné Szőllösi Judit (óvodavezető) Kovács Zoltán, (országgyűlési képviselő) Meiczinger Attila ( német nemzetiségi önkormányzat tagja)

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsa

Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője méltatta a kormány azon erőfeszítését, miszerint óvodai fejlesztésekre közel 320 milliárd forintot különítettek el az országban. Az elkülönített pénzügyi forrás segítségével új óvodák létesültek, meglévő épületrészek újultak meg, óvodai udvarok, csoportszobák szépültek, modernizálódtak. Hozzátette, hogy azok a kisgyermekek, akik óvodás kortól sportolnak, olyan készségeket sajátítanak el, amelyek az élet minden területén előnyt jelentenek számukra. Ilyen az akaraterő, a kitartás, az összetartás, amelyek társadalmi szinten is fontosak. Szolidaritás, pontos munkavégzés – ezek mind a sportban elsajátítható értékes emberi tulajdonságok, amelyek fejlesztését Magyarpolányban a legfiatalabb gyermekek számára is lehetővé teszi a megépült tornaterem. 

Az óvodából egy folyósón keresztül megközelíthető épületrészben egy korszerű tornaszoba, vizesblokkok, öltözők és egy szertár is helyet kapott mintegy 148 négyzetméteren. Az óvodába és a minibölcsődébe járó gyerekek mellett az alsó tagozatos diákoknak is lehetőséget biztosít az önkormányzat a tornateremben a testnevelésórák megtartására – tudtuk meg Grőber Józseftől. A község polgármestere köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták a települést a fejlesztés megvalósításában. Úgy fogalmazott, hogy egy olyan gazdasági környezetben kellett végrehajtani a beruházást, amikor az építőanyagárak hetente változtak; ezt a jelentős kihívást csak a költségek optimalizálásával, a műszaki tartalom felülvizsgálatával lehetett megoldani. 

Az óvodások kis műsorral kedveskedtek a megjelent közönségnek
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő elégedettségét fejezte ki a beruházással kapcsolatban, és köszönetet mondott a kormánynak a Magyar falu programból történő támogatásáért. Ünnepi beszédében kiemelte, hogy bár nehéz időszak volt, mégis sikerült megoldást találni a projekt finanszírozására. A beruházás hiányzó fedezetét a nemzetiségi pályázatok által sikerült előteremteni. A gyermekekhez intézett beszédében úgy fogalmazott, ha elég kitartóak és elhivatottak lesznek a sport irányában, akár olimpiai bajnokokká is válhatnak. 

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt az óvodások kis műsorral kedveskedtek a megjelent közönségnek, az ünnepségen közreműködött még a Magyarpolányi Német Nemzetiségi Énekkar is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában