Autósok, figyelem!

2023.09.26. 19:00

Útfelújítás a 83-as elkerülőn

Az elkövetkezendő hetekben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Pápai Mérnöksége nagyjából másfél kilométer hosszan aszfaltozni fog az Acsádi úti kereszteződés környékén. Az arra közlekedőknek forgalomkorlátozásra, várakozásra kell számítaniuk.

Haraszti Gábor

Sindler Péter mérnökségvezető és Bolla Tamás művezető a pályabejáráson

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Sindler Péter mérnökségvezető tájékoztatása szerint a szakemberek a két vasúti felüljáró közötti útpályán felmarják a közel húszéves burkolat felső részét, és új aszfaltszőnyeget húznak az úttestre.

– A marási munkálatokkal a tervek szerint szeptember 29-ére végeznek a kollégák, október 2-án kezdődhet meg egy, illetve két rétegben az aszfaltozás, amely szintén egy hetet vesz majd igénybe – mondta Sindler Péter. – Mivel ezen a szakaszon az átmenő forgalom jelentős, terelésre, forgalomkorlátozásra is számítani kell, az érintett szakaszon 40 kilométer per órás sebességkorlátozás lesz érvényben, és jelzőőrökkel váltakozva fogjuk irányítani a forgalmat. A lemart felület helyenként nyolc centiméter új réteget kap, tehát kicsit emelünk a pályán, illetve az Acsádi csomópont előtt egy mélymarást végzünk. Mivel a friss aszfaltnak hűlnie kell, ezért előfordulhat, hogy akár 500 méteres szakaszt is le kell zárnunk, és a félpályás forgalomirányítás mellett párperces torlódás alakulhat ki. Fontos kiemelni, hogy a szélső, kanyarodósávokra a munkálatok nem vonatkoznak, hanem a három, egyenesen haladó sávokra.

A szakember a közlekedőktől fokozott óvatosságot kért, illetve azt javasolta, hogy aki teheti, úti céljának eléréséhez az elkerülő helyett válasszon másik útvonalat. A beruházás a marás és az aszfaltozás után a festéssel ér véget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában