Vizit

2023.10.23. 11:30

A jövő közösségszervezői Sümegen gyűjtöttek hasznos tapasztalatokat

A Pannon Egyetem másodéves közösségszervezés szakos hallgatói a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Vármegyei Igazgatóság kollégáival együtt a Kisfaludy Sándor Művelődési Központba látogattak. A minapi tanulmányút célja az volt, hogy az egyetemisták gyakorlatban ismerkedjenek meg egy integrált kulturális intézmény működésével, rendezvényeivel, szemléletével.

Szijártó János

Az integrált kulturális intézmény működésével, rendezvényeivel, szemléletével ismerkedtek meg a látogatók Sümegen Fotó: Szervezők

− Örömmel fogadtuk a fiatalokat, akiknek bemutattuk működésünket, közösségeinket, rendezvényinket, projektjeinket és nem utolsó sorban eredményeinket. Betekintést kaptak a megvalósítás folyamatairól és a különböző rendezvények, programok, pályázatok egymásra épüléséről. Kollégánk beszámolt a könyvtári munkájáról és arról, hogyan érzi magát intézményünkben, mint pályakezdő − tudtuk meg Oszkai Rékától, a sümegi intézmény vezetőjétől.

A vendégek bejárták az intézményeket, beszélgettek értékközvetítésről, a közösség erejéről, valamint az együttműködések fontosságról.  
− Kifejezetten jó érzés volt a fiatalok nyitottsága és érdeklődése. Izgalmas kérdéseket tettek fel, sőt a beszélgetés végén úgy fogalmaztak, hogy nem erre számítottak. Azt gondolták, hogy egy unalmas délelőtt áll előttük, de pozitív éretelben csalódtak, mivel igazán színes, értékeken alapuló programokkal, nyilvánvaló elhivatottsággal és közösségi szemlélettel találkoztak − tette hozzá az intézményvezető. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában