Csak természetesen

2023.10.29. 21:00

Egészség és finom ízek: süssünk, főzzünk, étkezzünk egész évben a kertben!

Egész évben érdemes sütni, főzni, sőt étkezni is a keretben, mert az ételnek teljesen más íze van, ha szabadtéren készül el. Ha itt is fogyasztjuk el, az külön élményt nyújt – így vélekedik Gyarmati Zoltán Veszprémben.

Kovács Erika

Gyarmati Zoltán szerint egész évben érdemes sütni, főzni, sőt étkezni is a keretben, mert az ételnek teljesen más íze van, ha szabadtéren készül el. Ha itt is fogyasztjuk el, az pedig külön élményt nyújt

Fotó: Kovács Erika

A férfi be is mutatja a társasházuknál lévő paradicsomi hangulatú kiskertet, amelyet rendkívül otthonosan, igényesen és meghitten rendeztek be. Elhelyeztek ott egy gázzal működő grillsütőt, amelyhez bogrács is tartozik. – Ez az én birodalmam – mutatja a hasznos eszközt a férfi, aki szívesen főz a kertben. Elsősorban húsételeket, pörkölteket, fűszerezett, grillezett húsokat készít. Azt mondja, a krumplipaprikásnak, amibe jófajta kolbász kerül, illetve a babgulyásnak is egészen más íze van, ha a kertben fő meg. Természetesen a karácsonyi halászlét is mindig itt készíti el. 

Gyarmati Zoltán szerint érdemes egész évben kihasználni a kertet, illetve sütni, főzni, étkezni ott, mert ez még a hideg téli napokon is különleges élményt nyújt az embernek. Arról nem is beszélve, hogy nincs tele ételszaggal a lakás. Másfelől a hideg jótékonyan érinti az egészséget, ő feleségével egy kétéves kisfiút nevel, akinek szintén jót tesz, ha gyakran és hosszabb időre kimozdul a meleg szobából. 

Az apró kert egyébként valóban olyan, mint egy földi paradicsom, a főzés mellett fürödni is lehet ott egész évben a jakuzziban, a kis homokozót sem zárják le nyár végén. Körbe banánfák díszlenek, gyönyörű virágokkal, apró banánokkal. – Ezek a fák viszont nem hidegtűrőek, mint mi, gondosan meg kell metszeni és be is kell takarni őket tél előtt, hogy tavasszal ismét trópusi hangulatot teremtsenek a kertben – mondja jókedvűen Zoltán. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában