Újra személyvonat közlekedett Papkeszinél

2023.10.07. 15:33

Megint összehozták, a résztvevők száma magasabb lett a vártnál!

Bizonyára sokan emlékeznek a 27-es vasútvonalnak nevezett, Hajmáskért és Lepsényt összekötő szakaszra, és azokra a személyvonatokra, melyek itt közlekedtek. 2018-ban a Bakonyvasút Szövetség szervezésében még mozdonyos különvonat járta be a még bejárható Veszprém–Papkeszi szakaszt, ma, október 7-én viszont egy motorkocsival tervezték megtenni ugyanezt.

Benkő Péter

Hatalmas érdeklődés övezte a kezdeményezést

Fotó: Benkő Péter

Bokor Péter, mint magánszemély és mint kezdeményező a veolnak nyilatkozva elmondta, nem hitte volna, hogy ekkora érdeklődés lesz, a motorkocsi mellett egy mellékkocsit is csatolni kellett, így újra szerelvény tette meg a Veszprém–Papkeszi–Veszprém útvonalat. A vasútrajongók számára külön élmény volt, hogy ez a vonat nem csak minden használt és üzemen kívüli állomáson és megállóhelyen megállt, de kedvükért fotómegállásokat is beiktattak. Az eseményről hamarosan bővebben hírt adunk, addig nézzék-nézzétek meg képgalériánkat! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában