Elkészült a projekt

2023.10.13. 11:00

Megújult a szigligeti bejáróút

Csütörtökön reggel megnyitották a munkálatok miatt átmenetileg lezárt, Szigligetre bevezető utat Badacsonytördemicnél.

Szijártó János

Csütörtökön reggel megnyitották a Szigliget és Badacsonytördemic közötti megújult útszakaszt, a kapcsolódó bringaút egy részével együtt

Fotó: Szijártó János/Napló

Erről Balassa Dániel polgármester adott tájékoztatást. A szeptember közepén kezdődött felújítási munkák a Szigliget badacsonytördemici bejáratánál kezdődő út mellett a Balatoni bringakör itteni részének egy kapcsolódó szakaszát is érintették. A projekt elkészült és ismét lehet közlekedni a megnyitott utakon.

A munkálatok a Balatonudvari és Vonyarcvashegy közötti, mintegy tíz kilométernyi szakaszon tervezett projekt részét képezték, amelyről az Építési és Közlekedési Minisztérium adott ki előzetesen közleményt. Eszerint a meglévő utcák részleges vagy teljes felületű rekonstrukciója, helyenként a meglévő kerékpárút szélesítése, aszfaltozása történt vagy történik meg, burkolati jelek felfestésével, KRESZ- és útbaigazító táblák kihelyezésével együtt. A Zala és Veszprém vármegyében aktuális rekonstrukció közel nettó 550 millió forintba kerül, és a tervek szerint az év végéig be is fejeződik. 

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési államtitkára, Nagy Bálint azt már a szeptemberi tájékoztatójában kiemelte, hogy Magyarországon az elmúlt években 340 kilométernyi új kerékpárút épült és mintegy 220 kilométert újítottak fel. Ez a szám most emelkedett, illetve a következő hetekben még növekedni fog.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában