Hagyományteremtő céllal

2023.10.10. 15:00

Saját szüreti rendezvényt tartott a várpalotai nyugdíjasklub

Hagyományteremtő céllal szüreti felvonulást és mulatságot rendezett a közelmúltban Várpalotán a Thury György Nyugdíjas Klub.

Szabó Péter Dániel

A Thury-vár előtt együtt táncoltak, majd a Szent János iskolába vonultak át a felvonulás résztvevői

Fotó: Rumpler Imre

– A felsővárosi szüreti mulatságon már több alkalommal részt vettünk, ám idén azt gondoltuk, hogy mi is tartunk egy szüreti rendezvényt – mondta el kérdésünkre Gaálné Boza Rozália klubelnök. 

A résztvevők a Nepomuki Szent János iskolában gyülekeztek, s egyben reménykedtek, hogy az égiek is kegyesek lesznek hozzájuk. 

– A klub tagjai nagyon sokat készültek a rendezvényre. Ugyan egész napra esős időjárást jósoltak a meteorológusok, ám mi bíztunk benne, hogy meg tudjuk tartani a felvonulást – jegyezte meg Gaálné Boza Rozália. 

Így is történt, hiszen délutánra még a nap is kisütött, így a Thury-vár előtti térre vonult a mintegy 50 fős csapat, ahol együtt énekeltek és táncoltak. Ezt követően visszasétáltak az iskola ebédlőjébe, ahol megtartották a szüreti mulatságot.

A Thury György Nyugdíjas Klub elnökétől megtudtuk, következő rendezvényük az idősek napja lesz, amelyet október 21-én, szombaton 16 órától tartanak a Nepomuki Szent János iskola ebédlőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában