Fenntartható virág

2023.11.18. 07:00

A Szezon bontott szirmokat a táskás helyén

A Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Utcakép-fejlesztési programjának támogatásával huszonötödikként virágbolttal gazdagodott Veszprém belvárosa pénteken. Ezentúl a Vár Áruház közvetlen szomszédságában, a csak „táskásként” ismert, üresen álló üzlethelyiségben a Szezon Fenntartható virág bontott szirmokat és nyitott meg.

Juhász-Léhi István

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Brányi Mária, Veszprém alpolgármestere a megnyitón elmondta, fantasztikus dolog, hogy a belvárosban egy ilyen kis csodát üdvözölhet, ami egy virágbolt. Abbéli reményének adott hangot, hogy hosszú távon és jól működik majd a vállalkozás. Megjegyezte, a növények és a virágok az emberhez közel állnak, hiszen a legősibb kultúrákban a virágoknak nem csak üzenete volt, hanem olyan hagyománya, ami miatt elválaszthatatlan része az ember lelki életének.

Markovits Alíz, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program vezérigazgatója arról beszélt, a Szezon megnyitása számukra nagy öröm, hiszen ez a 25. állomása az Utcakép-fejlesztési programnak, amelynek keretében új, vagy megújult tereket adhatnak át. Külön üdvözölte azt, hogy ezúttal egy virágbolt nyílhatott meg, ami nem pusztán virágbolt lesz, hanem egy olyan közösségi tér és edukációs helyszín, ami megtaníthatja arra az érdeklődőket, hogy a magyar fajtákat használják jobban, és azt is, hogyan ápolják és ültessék a növényeket fenntartható módon, netán miként fogják be és hasznosítsák az esővizet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában