Hagyomány

2023.11.25. 10:39

Indián törzsi gyűlés a tapolcai iskolában

A Tapolcán immár több mint húsz éve két tanítási nyelvű programmal működő Batsányi-tagintézményben hagyomány, hogy minden évben rendeznek olyan speciális napot, amely valamilyen módon angol anyanyelvű országhoz kapcsolódik. Idén az amerikai kontinens indiánjai kerültek a fókuszba, ráadásul az Egyesült Államok nagy ünnepén, hálaadás napján, azaz november negyedik csütörtökén.

Szijártó János

Az indiánok szokásaival, kultúrájával, múltjával ismerkedhettek meg a Batsányi-tagintézmény tanulói november negyedik csütörtökén Fotó: Szijártó János

Erről Bajnerné Mohai Mónika, az iskola tanára és a program fő szervezője, koordinátora tájékoztatta munkatársunkat a helyszínen. Mint mondta, a témanapon előadást hallgathattak a gyerekek az indiánok életéről, múltjáról, szokásairól, kultúrájáról, és különböző érdekes foglalkozásokon vettek részt a pedagógusok irányítása mellett. 

Fotó: Szijártó János

A tantermekben kialakított állomásokon egyebek mellett totemoszlop, álomcsapda, illetve indián ruhák készítésére, mesék hallgatására nyílt lehetőség, de játékos bölényvadászat, rejtvények megfejtése, törzsi gyűlés is szerepelt a témanap programjában. Különösen tetszett a gyerekeknek, hogy születései hónapja és napja szerint egy közzétett táblázat alapján mindenki saját indián nevet kapott erre a napra. Így ezen a délelőttön a Napló/Veol tudósítója Sárga sasként járhatta körbe a termeket, a törzsfőnök, azaz Bajner Imre igazgató kíséretében. A tanulók, kicsik és nagyok szemmel láthatóan nagyon élvezték ezt a különleges programot, amelynek köszönhetően sok újdonsággal ismerkedhettek meg, s nem utolsósorban angoltudásukat is tovább csiszolhatták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában