Tematikus nap az iskolában

2023.11.10. 08:00

Névadójukra emlékeztek az erkelesek (képgaléria)

Erkel Ferenc születésnapjára emlékeztek a Pápai Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában. Az Erkel-napot koszorúzás, sportversenyek, néptánc- és népdalbemutató, valamint koncert is színesítette.

Haraszti Gábor

A kendők felkötésével igazi erkelessé fogadták az elsősöket

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Erkel Ferenc 1810. november 7-én született Németgyulán. Születésnapját évek óta tematikus nappal ünneplik a pápai intézményben. Idén az aulában Heizer Zoltánné intézményvezető köszöntötte az iskola alsó és felső tagozatosait, majd Erkel Ferenc életéről, munkásságáról a 8. Z osztály képes, zenei összeállítását tekinthette meg a közel háromszáz fős közönség, a bemutatót ismert operarészletekkel egészítették ki. Az ünnepség részeként az osztályok küldöttei ünnepélyes keretek között megkoszorúzták a neves zeneszerző emléktábláját, ezután a hagyományoknak megfelelően a nyolcadikosok az Erkel-kendő felkötésével igazi erkeles diákká avatták az első osztályosokat.

– Az alsó és felső tagozatosokat életkori sajátosságaiknak megfelelően külön programok várták – tájékoztatott Heizer Zoltánné intézményvezető. – A kisebbeknek a délelőttöt kézműves-foglalkozások színesítették, emellett ellátogattak a Pegazus Színházba, ahol a Mindentudó királylány című zenés bábjátékot tekintették meg. A felsősök sportversenyen, ügyességi feladatokban mérkőzhettek meg egymással. A zene elmaradhatatlan eleme a születésnapnak, A klasszikustól a rapig címmel zenei műfajok kavalkádja fogadta a felső tagozatosokat: egy kiscsőszi ikerpár néptáncbemutatója, majd a Pápai Musical Stúdió popzenei műsora, végül a Kalapkabát együttes lépett színre. Ki mit tud? vetélkedőnkön az összes szerepelni vágyó felsős diák kibontakozhatott, s az egészségtudatos életmód témakörében előadást is meghallgathattak – tájékoztatott az intézményvezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában