Elismerés

2023.11.10. 20:31

Prímák közt a legprímábbak: íme Veszprém vármegye példaképei

A Veszprém Vármegyei Prima Díj ünnepélyes díjátadó gáláját pénteken este tartották a Pannon Egyetem aulájában, ahol a hagyományokhoz híven a kiemelkedő társadalmi és közéleti teljesítményt nyújtó személyek kerültek a fókuszba, az ő munkájukat ismerték el, köszönték meg vállalkozói és vármegyei Prima díjak átadásával.

Szijártó János

Liker András biológus (balról), Donát Tamás újságíró és Kovács Attila zongorista, zeneszerző vehette át idén a  Veszprém Vármegyei Prima Díjat a  Pannon Egyetemen

Fotó: Szijártó János/Napló

Idén immár tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a programot Veszprémben, azonban a Pannon Egyetem vezetőségének köszönhetően először az intézmény falai között, ahol a Veszprém Vármegyei Prima Díjak mellett a Veszprém Vármegyei Év Vállalkozója Díjakat is átadták. 

A szervező és házigazda Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Veszprém Vármegyei Szervezetének (VOSZ) nevében Gazsi Attila, a VOSZ elnökhelyettese, a Veszprém vármegyei Szervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket s nyitotta meg a rendezvényt. A köszöntő után előbb a 2023. évi Vármegyei Év Vállalkozója Díjakat adta át  Gazsi Attila és Eppel János, a VOSZ elnöke. Elsőként Fazekas Bálint, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója, majd Ürményi Norbert és Ürményi Adrián, az Ada-Bau Kft. Két tulajdonosa, harmadikként pedig Szalczinger János, az Allegro Café Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az elismerést. 

Elhangzott, hogy Boross Ottó, a Vemév-Szer Kft. ügyvezető igazgatója a vármegyét képviselve az Országos Év Vállalkozója díjat decemberben veszi át Budapesten Orbán Viktor miniszterelnöktől és a VOSZ elnökségétől.

A vállalkozói elismerések után következett a Prima Díjak átadása. Veszprém vármegyei nyertes magyar tudomány kategóriában Liker András biológus, az MTA doktora lett. Magyar ismeretterjesztés és média kategóriában Donát Tamás újságíró vehette át a Prima Díjat, míg Magyar Zeneművészet kategóriában Kovács Attila zongorista, zeneszerző részesült a szép elismerésben. Utóbbi saját szerzeményeiből is adott ízelítőt az egyetem aulájában, a közönség örömére. 

A rendezvény hivatalos része Eppel János közösségről, értékteremtésről szóló záróbeszédével ért véget, amit a kötetlen, ételek, italok kóstolásával egybekötött állófogadás követett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában