Bolt és díszoklevél

2023.11.21. 10:00

Szent Imre búcsút ünnepeltek Kiscsőszön

A Község Önkormányzata és az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület – Hunyor Népfőiskola szervezte programon a falu templomának védőszentje, Szent Imre herceg tiszteletére tartották meg a búcsúi ünnepséget, amely keretében boltot avattak és díszoklevelet adtak át.

Tóth B. Zsuzsa

A település megújult boltját a napokban adták át Fotó: önkormányzat

Az eseménysorozat keretében a falu központjában Jakab Elisabeth, Jakab Dávid és Gáncs Andrea sikeres beruházását ünnepelték. A család vállalkozása a Magyar Falu Program támogatásával megújult bolttal, szolgáltatótérrel várhatja a vendégeket a jövőben. A rendezvények vendégköre régóta ismeri a vállalkozókat. A megújult épületet Szalai Jeremiás atya szentelte fel. Ünnepi köszöntőt mondott Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Kovács Norbert polgármester, majd a Magyarpalatkai Banda muzsikált. 

A szalag átvágását ünnepi fogadás, beszélgetés követte, később ünnepi szentmisével folytatódott a program, melyre zsúfolásig megtelt a templom. Jeremiás atya a mise keretében köszöntötte a helyi lakókat, az elszármazottakat és a vendégeket is. Zárásként a pápai Bárdos Lajos Vegyeskar hangversenyét hallgathatták meg a hívek. A kórus ezt követően a Kultúrpajtában folytatta előadását. Este a Magyarpalatkai Banda és a Szászcsávási Zenekar közös koncertje igazi erdélyi kultúrcsemege volt, melyre sokan voltak kíváncsiak. A napot táncházzal zárták. 2023-ban első alkalommal adták át a képviselő-testület által alapított Kiscsőszért díszoklevelet. 

 Végh Lajos kapta a Kiscsőszért díszoklevelet Fotó: önkormányzat

A testület döntése alapján a kitüntetést Végh Lajos kapta, a falu közösségéért végzett több évtizedes munkájáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában