Megható

2023.12.27. 08:00

Elárverezés után: „Karácsonyi csoda, ami velünk történt”

Megható és szép karácsonyi ajándékot küldött Kovács Csaba és két gyermeke, Boglára és Richárd: fotókat, melyeken ők láthatók visszakapott kiskutyáikkal. Egy kis karácsonyfáról is küldtek képet, amit együtt díszítettek fel új otthonukban.

Kovács Erika

Karácsony, árverezés után. Kovács Csabáék meghatódva szorították magukhoz a kiskutyákat

Forrás: családi

A családról egyebek mellett megírtuk, 33 év után vesztették el otthonukat egy Sümeghez közeli faluban, hetekkel ezelőtt. Először átmeneti szálláson ígértek nekik egy szobát, aztán egy apró lakáshoz jutottak a református egyház jóvoltából. A gyerekek Zalaegerszegen tanulnak péknek, cukrásznak, és, látva a család szorult helyzetét, összefogott értük az iskola, a város vezetése, a református egyház, ezért a család ma ott él. Az apa, aki rokkant, négy órában dolgozik, bottal tud járni, egyedül neveli a gyerekeket, mert felesége évekkel ezelőtt otthagyta őket, akkor roppant meg az egészsége. 

Kovács Csaba felidézte, kénytelen volt hitelt felvenni, mert senkitől nem várhatott segítséget. Aztán rokkant lett, elvesztette munkahelyét, ördögi körbe került, többször, több helyről kért segítséget, az utolsó pillanatig hitte, hogy segítenek nekik és nem kell elhagyni otthonukat. A kiskutyákat először nem vehették magukhoz, ezért Minárcsik Sándor, a Meggyeserdei Menedék Alapítvány alapítója és vezetője vitte azokat az otthonába, miután a gyerekek zokogva átadták neki. 

Az egész család sírt, de már örömében, amikor nemrég engedélyt kaptunk rá, és elvihettük őket a családnak, amelynek a Balatonfüreden és Veszprémben gyűjtött adományt is átadtuk. 

– Hetekkel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy fedél alatt, melegben, a kiskutyákkal, Nalával és Pötyivel együtt lehetünk. Több jó embernek köszönhetően karácsonyi csoda, ami velünk történt – mondta könnyezve az apa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában