Elemzés

2023.12.19. 10:00

Mindennapok grafológiája

A Szerző jeligét választó levélíró szépen formált, gondosan alakított vonalai azt jelzik, hogy írójuk kifinomult stílusérzékkel bírva törekszik a külső és belső harmónia megteremtésére.

Utassy Zsuzsa

A kapkodás, a felületesség idegen tőle, sosem türelmetlen, szereti a biztonságot, a rendet és a rendszerességet - derült ki ebből az írásból

Helyesen ítéli meg képességeit, teljesítményét, ismeri adottságait. Nem csüggedő, és nem kételkedő jellem, kisebb hangulatingadozásokkal halad jól megtervezett, átlátható céljai felé. Viselkedését ellenőrzi, folyamatosan felülbírálja, normákhoz és szabályokhoz igazodik. Szemléletmódja legtöbbször objektív, túlzásokra semmilyen életterületen nem hajlamos. Kötelesség- és felelősségtudata kimagasló. Gazdag lelkivilággal rendelkezik, érzékeny és sebezhető, de ezt az oldalát stabil szerepkészlettel, megbízhatósággal és viszonylag kiszámítható reakciókkal igyekszik takarásban tartani. Alapos, minden apró részletre figyel, nehéz kibillenteni egyensúlyából. A lehetőségeivel óvatosan, megfontoltan bánik, szinte mindig határozottan dönt, miután mérlegelt mindenféle esélyt. Önkritikája fejlett, személyiségfejlődése folyamatos, hiszen fogékony az új ismeretekre, nyitott jellem. Akadályok, kihívások, megmérettetések nem tántorítják el, problémáit hatékonyan kezeli. Viselkedése rugalmas, mások nézeteit próbálja minden esetben tiszteletben tartani, alkalmazkodása akadálytalan. Közvetlen, kapcsolatokat könnyen építő közösségi emberként segítőkész és önzetlen. A vitákat nem kedveli, kerüli a konfliktusokat, sosem kényszeríti másokra az akaratát, nézeteit észérvekkel támasztja alá. Érzelmei hosszú távra szólnak, tartósak, vonal- és életvezetésében nincsenek ellentmondások. A bensőséges, bizalmas dolgok iránti igénye magas. A kapkodás, a felületesség idegen tőle, sosem türelmetlen, szereti a biztonságot, a rendet és a rendszerességet. Energiáit egyenletesen, beosztóan, gazdaságosan használja, kitűnő teher- és munkabírással, tartós motivációkkal teszi a dolgát. Elutasítja az erőszakot és a támadó magatartást, nem tolakodó, és bár igen fejlett kritikai érzékkel rendelkezik, sosem kíméletlen. Életében a mindennapok történései a legfontosabbak, értelmileg és érzelmileg kontrollált, magas ingerküszöbbel jól bírja és megfelelően kezeli, ha akadályozzák céljai elérésében, tervei megvalósításában. Nyugodt, és reális gondolkodással igazodik a valóság elemeihez. Nem halogatja tennivalóit, eredményes és hatékony munkavégzésre képes. Logikusan gondolkodik, jól következtet, nagy figyelemkoncentrációval, kitűnő megfigyelőképességgel tud állást foglalni, érvelni, vállalja a következményeket, eltökélt és meggyőző. Nem kíván becsvágyóan érvényesülni, nem hajszolja a sikereket, nem szeretne minden figyelmet magára irányítani. Fegyelmezetten, készségesen, egyértelműségre törekedve, előrelátóan érzi, hogy „A szándék pontossága elegáns stílust eredményez.”

Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jeligés, sima A/4- es lapra írt, 15- 20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén. (8200 Veszprém Házgyári u. 12.). Utassy Zsuzsa grafológus-írásszakértő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában