Karácsonyi jótékonyság

2023.12.22. 09:00

Nikolaus járt Zircen, németországi adományokkal együtt érkezett

Életmentő készülékek, informatikai eszközök érkeztek adományként Németországból Hédl Evelin közvetítésével Zircre. A Mikulás is eljött messze földről, hogy örömet szerezzen, négyszáz gyermek kapott csomagot tőle.

Kelemen Gábor

Hédl Evelin adományokat és ajándékokat is átadott a traunsteini és a surbergi partnereivel együtt advent harmadik szombatján Zircen. Elsőként a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolába érkezett a delegáció, hogy harminchárom monitorral gyarapítsa az oktatási intézmény informatikai eszközparkját. Az adományt Balázsné Györek Zsuzsanna igazgató fogadta.

Az egészségházban orvosi készülékeket adtak át, vadonatúj, automata defibrillátort, légzőkészüléket és mentőcsomagot adományként – mondta el a jótékonysági akció szervezője. Ilyenkor persze mindenkit az a remény táplál, hogy soha nem kell majd használni, de ha mégis szükség lesz rá, akkor életeket lehet menteni vele.

A zirci gimnázium is részesült a német partnerek adományából. Képünkön Stefan Burghartswieser surbergi és Franz Reitschuh traunsteini tűzoltóparancsnok, Hédl Evelin, az adomány közvetítője és Balázsné Györek Zsuzsanna igazgató látható
Fotó: önkormányzat

A jótékonysági körút harmadik állomása az apátság volt, a Hédl család a németországi partnereivel együtt a harmadik adventi gyertyagyújtás alkalmából szervezett programhoz csatlakozott, Mikulásuk – vagy ahogy a német nyelvterületeken ismert, Nikolaus – több mint négyszáz csomagot osztott ki a gyerekeknek, és a szeretetvendégség asztalára is sok finomság került az adományozók jóvoltából. S még nincs vége a Zircre Németországból érkezett karácsonyi ajándékok sorának. Hédl Evelin közvetítése révén egy használt, de még nagyon jó állapotban lévő kisbusszal gazdagodott a város, ez a németországi Surberg felajánlásának köszönhető. A jármű elsősorban a zirci általános iskola sajátos nevelési igényű tanulóinak kirándulásaikor jön majd jól, és akár karitatív célokra is igénybe lehet venni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában