Megrendezték a Jégpályák éjszakáját

2024.01.22. 18:00

Festői környezetben több mint hatszázan koriztak éjszaka Pápán

Szerte az országban közel ötven jégpályán éjszakába nyúlóan lehetett siklani a Jégpályák éjszakáján. Pápán festői környezetben, az Esterházy-kastély udvarán várták a mozogni és kikapcsolódni vágyókat.

Haraszti Gábor

Az ország egyik legszebb pályáján korizhattak az érdeklődők

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

A Magyar Jégkorong Szövetség 2016 óta szervezi meg a Jégpályák éjszakáját. A nagyszabású rendezvényen mindenki korcsolyázva bulizhatott, Pápán a kastélyudvar negyedik alkalommal szolgált az országos kezdeményezés helyszínéül. A nap délelőtt a Győri ETO U21-es és felnőtt játékosainak ingyenes korcsolyaoktatásával kezdődött, a félórás turnusokban összesen hatvanan sajátították el az alapokat. Délután aztán a megszokott két turnussal, 11–15 óra és 16–20 óra között várták a téli sport szerelmeseit, a második turnus után egy jégfrissítést követően 20.30-tól éjszakába nyúlóan, egészen éjfélig karcolhatták a jeget az érdeklődők. Poráczky Tünde, az Esterházy-kastély szakmai vezetője elmondta, az esti nyitás előtt már hosszú sorok kígyóztak a bejárat előtt.

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

– Nemcsak a fiatalok, hanem az idősebb korosztály is képviseltette magát a rendezvényen, mely évről évre egyre több embert szólít meg. Hangulatban, látványban igyekeztünk mindent megtenni annak érdekében, hogy mindenki jól érezze magát, a visszajelzések ezt támasztják alá, nem mellesleg a napon összesen 616 vendéget köszönthettünk – tájékoztatott a szakmai vezető. A hangulatról DJ Béci gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában