Közlekedésbiztonság

2024.01.31. 17:23

Forgalmas pápai csomópont alakulhat át lámpás kereszteződéssé

A pápai önkormányzat mintegy hetvenmillió forintból lámpás kereszteződés kialakítását valósítaná meg a forgalmas Somlai út–Batthyány utca–Budai Nagy Antal utcai csomópontban. A beruházás európai uniós pályázati forrásból, egy TOP Plusz-projektből valósulhat meg.

Haraszti Gábor

A reggeli és a délutáni órákban nagy forgalmat bonyolít le a kereszteződés

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Egy régóta fennálló közlekedési problémára igyekszik megoldást találni a pápai önkormányzat, a csomóponthoz először körforgalmat terveztek, ám ez helyhiány miatt nem valósulhat meg, így vetődött fel lámpás kereszteződés létesítése – értesült a Pápai Médiacentrum.

Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető elmondta, egy hatástanulmányt kellett készíteni, amihez a szükséges információkat a pályázatíró cégnek megadták, illetve szükség volt egy tervezői munkára is, hiszen ez egy közlekedéstervezési feladat. Ez a folyamat meg is történt, ami együtt járt a műszaki tartalom meghatározásával, illetve azzal a költségbecsléssel, amely alapján ennek a beruházásnak az előirányzatát meg tudták határozni. Ezt követően pedig a szükséges dokumentumokat feltöltötték arra a felületre, amin elindul a pályázati eljárás elbírálása, ami akár hosszú hónapokat is igénybe vehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában