Pótolhatatlan, amit létrehoztak

2024.01.10. 20:09

Gombor Józsefre a veszprémi Csomay-oszlopnál emlékezett a családja

A december végén elhunyt Gombor Józsefre a Csomay-oszlopnál emlékezett családja szerda délután. A Csomay-oszlop megőrzése és helyreállítása Gombor József munkásságának missziója volt.

Balla Emőke

A Csomay-oszlop megőrzése és helyreállítása Gombor József munkásságának missziója volt

Fotó: Fülöp Ildikó

Szeretnénk édesapám emlékét megőrizni, azt, hogy gyűjteménye méltó helyre kerülhessen. Ez éltette őt, ezt kérte tőlem, mondta Gombor József fia, Gombor Tamás a szűk körű megemlékezésen. A városszerte ismert villanyszerelő munkásságáról Szurmai Zoltán beszélt. Az okleveles villamosmérnök úgy fogalmazott, nemcsak kulturális értékeink vannak, de az ipari műemlékeket, a tisztes ipart is megbecsüljük. Gombor József nagyapjához és édesapjához hasonlóan villanyszerelő lett, családjának nagy szerepe volt a városban az elektromosság elterjedésében. Ne felejtsük el Gombor Józsefet és a felmenőit, pótolhatatlan, amit a városban létrehoztak. Gyűjteményének megőrzése, megbecsülése kötelességünk, közölte Szurmai Zoltán.

Jákói Bernadett helytörténeti kutató is ezt ígérte a helytörténészek nevében. Azt mondta, Gombor Jóska bácsi gyűjteménye gyarapodott, népszerűsége nőtt, a városban sokan ismerték, szerették őt, részt vett a helytörténeti rendezvényeken.

A család a Csomay-oszlopnál emlékezett, a tavaly szeptember 5-i avatáson még Gombor József is jelen volt. Az oszlop megőrzése és helyreállítása munkásságának küldetése volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában