Évértékelő

2024.01.12. 17:00

Jól felszerelt és kihasznált a lesenceistvándi óvoda konyhája

A folyamatosan fejlődő településen 75 fős lakosságszám-gyarapodás volt az elmúlt 20 év alatt, a feladatok egy részét társulásban látja el a község a környező falvakkal.

Tóth B. Zsuzsa

A lesenceistvándi óvoda konyhája kielégíti az igényeket. A tavaly korszerűsített létesítményt a napokban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszternek is bemutatta Tóth Csaba polgármester

Forrás: archív

A Százholdas Pagony Óvodába helyből és Uzsáról érkeznek gyerekek, az iskolába a két községen kívül Lesencetomajról és Lesencefaluból is. Az óvoda épületében kialakított étkezdében két turnusban étkeznek a gyerekek. 

Amint azt a tavalyi évre adott visszatekintésében Tóth Csaba polgármester a napokban elmondta, a szociális és gyermekjóléti szolgálat, valamint az orvosi ügyelet tekintetében hatással voltak a járásra, hiszen Tapolcának is Lesenceistvánd székhelyű társulás látta el az orvosi ügyeleti feladatait, 31 település vonzásában. 

- A közös hivatalban három településsel vagyunk  együtt, Uzsával és Zalahaláppal közösen oldjuk meg a közigazgatási feladatokat helyi székhellyel. A közel ezerlelkes település elég kisugárzó, jól prosperál, ez minden itt dolgozónak is köszönhető, valamennyien hozzátették a maguk dolgát, hogy a képviselő-testület által elgondolt feladatokat megvalósítsuk. Pezseg a civil élet is a községben, a teljesség igénye nélkül sorolva sport-, polgárőr-egyesület, nyugdíjasklub, Vöröskereszt, karitász, cserkészet, lokálpatrióta egyesület működik nálunk aktívan. A nagy teljesítmény, amelyet eddig elértünk, akkor érdekes, ha tudjuk, hogy körülbelül öt-hat millió forint iparűzési adóbevétellel rendelkezünk csupán - szögezte le a polgármester. 

Elmondta továbbá, hogy a tavalyi évben elkészült az óvodai konyhaépület eszközfejlesztése is, pályázati támogatással. - A konyha naponta 180 adag ételt állít elő, az igényeket lefedi, kétszáz főre van engedélyünk. Itt étkeztetjük az uzsai és helyi óvodásokat, a négy település iskolásait, a szociálisan rászorulóknak szintén biztosítunk meleg ételt, valamint a dolgozókat, vendégeket ugyancsak ellátja az optimális kihasználtsággal működő konyha - mondta Tóth Csaba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában