Egészségügy

2024.01.31. 11:00

Közzétették a pályázati kiírásokat a kórházigazgatói posztok betöltésére

Az Országos Kórházi Főigazgatóság honlapján már megjelent néhány pályázati felhívás kórházigazgatói posztok betöltésére.

Benkő Péter

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház megbízott vezetője nemrég Lang Zsuzsanna orvosigazgató lett, míg a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézeté Kuzman Ágnes megbízott ápolási vezető. A pápai Gróf Esterházy Kórház és Rendelőintézetben pedig Sipos Gábor orvosigazgatót bízták meg átmenetileg a vezetői feladatokkal.

A közzétett pályázatokban – attól függetlenül, hogy vármegyei vagy városi intézmény élére keresik a vezetőt – azonosak a jelentkezési feltételek. A benyújtásnál a pályázónak nyilatkoznia kell arról is, hogy az érintett intézmény helyett elvállalná-e másik állami fenntartású egészségügyi intézmény vezetését a megbízási jogkör gyakorlójának ilyen irányú döntése esetén. A pályázatokat a benyújtási határidő lejárta után hatvan napon belül bírálják el.

Korábban beszámoltunk arról is, hogy a Balatonfüredi Állami Szívkórház igazgatói teendőit jelenleg Simon Attila orvosigazgató látja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában