Sajtótájékoztató

2024.02.01. 15:00

A 8-as főút elkerülő szakaszáról

Kormányzati megszorítások Veszprém vármegyében címmel tartott sajtótájékoztatót Grőber Attila és Hartmann Ferenc Veszprémben, a 8-as főút nyugati elkerülő szakasza és a József Attila utca találkozásánál.

Juhász-Léhi István

Grőber Attila (DK), Veszprém vármegye és Pápa önkormányzati képviselője elmondta, ez a szakasz és csomópontjai nem csak Veszprém számára fontosak, a 8-as veszprémi elkerülő szakaszának korszerűsítése a vármegye gazdasági kapcsolatai miatt is sürgető. Összekötő kapocs Ajka, Pápa, Tapolca és Várpalota számára is – egyfajta gazdasági tengely. A Balaton közelsége miatt a 8-as főút Veszprém nyugati elkerülő részének mielőbbi korszerűsítése turisztikai szempontból is előnyt kellene, hogy élvezzen. Hozzátette, a veszprémi és a 8-as főút Devecsertől országhatárig tartó szakaszának korszerűsítése megyei és nemzetgazdasági érdek.

Hartmann Ferenc (MSZP), Veszprém önkormányzati képviselője kiemelte, ígéret volt a 8-as főút nyugati elkerülő szakaszának korszerűsítésére a Füredi úti csomóponttól a Csatári csomópontig, osztott 2x2 sávos átépítéssel, külön szintű csomópontokkal, ám a központi költségvetésben forrás nem volt biztosítva. Hozzátette, kérésére módosító indítványt nyújtottak be a forrás biztosítása érdekében, de azt a kormány nem támogatta, tavaly leállították a fejlesztést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában