Oktatás

2024.02.09. 11:30

A térség legjobb technikumai között a pápai közgáz

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal és Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján az Innovatív Képzéstámogató Központ közzétette a vármegyékre bontott technikumi rangsort. Eszerint a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium lett Veszprém vármegye harmadik legjobb technikuma.

Haraszti Gábor

Dobogós a technikumi rangsorban a pápai közgáz Fotó: Iskola

A vármegyénkre bontott lista a tanulók bemeneti és képzési-kimeneti teljesítményének, az intézmények oktatói létszámának és digitális ellátottságának figyelembevételével, 2022-es és 2023-as adatok felhasználásával készült.

A rangsor összeállítása hat összevont mutató – a szakképző intézménybe beiratkozó tanulók előző tanév végi tanulmányi eredménye, a kilencedik évfolyam megkezdésekor megírt bemeneti szakképzési kompetenciamérésen elért eredménye, az évfolyamot sikeresen teljesítők aránya, a technikum tanulóinak érettségivizsga-eredménye, az intézmény teljes munkaidős oktatóinak az oktatói összlétszámhoz viszonyított aránya, valamint az intézmény digitális eszközellátottsága – alapján történt – írja az ikk.hu. Veszprém vármegyében a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum, valamint a Veszprémi SZC Ipari Technikum mögött zárt harmadik helyen a pápai intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában