„Kezdjetek el élni!"

2024.02.05. 20:00

Fürödjük körbe a Balatont télen!

Fürödjük körbe a Balatont a hideg időben! javasolta Kardos Gábor, a tízéves Balatoni Kör alapítója a megbeszélésen, amelyen Pach Gábor, a Balatoni Kör új elnöke és Pribék István tréner, a Balatoni Jegesmedvék alapítója, vezetője is részt vett Balatonfüreden február 5-én, hétfőn. Közös céljuk az egészségmegőrző hideg vizes fürdőzés, illetve a téli Balaton népszerűsítése.

Kovács Erika

– Az mindig jó, amikor történik valami a Balatonnál télen. Ha ez még egészségmegőrzéssel is párosul, még jobb! – mondta Pach Gábor. Hozzátette, az külön örvendetes, hogy tudomása szerint a hideg vizes fürdőzéssel olyan embereket is meg lehet mozgatni, akik eddig otthon ültek. Mindebben nagy szerepe van a helyszín kiválasztásának, illetve annak, hogy valójában kiket is akarunk megszólítani. 

Kardos Gábor kiemelte, a téli extrém, illetve egészségmegőrző fürdőzés kiválóan alkalmas arra, hogy megmutassuk az itt élőknek, illetve egész Magyarországnak, hogy a „legcoolabb”, legmenőbb téli desztináció vagy úti cél a Balaton. Ezzel látványosan tovább fejlődhet a fürdő kultúra, és a fürdőzéseken remélhetőleg minél több helybeli lakó is részt vesz, illetve megtekinti. A Balatoni Jegesmedvék téli fürdőzése ráadásul kiemelkedő hírű, izgalmas esemény a nyár utáni „uborkaszezonban” – hangsúlyozta. 

Pach Gábor (jobbról), Kardos Gábor és Pribék István a téli Balaton népszerűsítéséről szóló megbeszélésen Balatonfüreden

A Balatoni Kör alapítója szerint Magyarországon egyre nagyobb az érdeklődés az extrém események iránt. Ennek egyik oka szerinte az, hogy a mai digitális világban egyre jobban felértékelődik, ahogy fogalmazott, belénk maróan valóságos élmény a téli fürdőzés. Aki hideg, illetve jeges vízben megmártózik, bizonyosan érzi, hogy létezik, hús-vér ember. Ezek az élmények nagyon fontosak a digitalizáció uralta világban, ahol ezt érdemes szem előtt tartani, hogy „kezdjetek el élni!”, illetve keresni az igazi kihívásokat! A hideg vizes fürdőzésnek jelentős mentális egészségmegőrző hatása is van, a fizikai mellett. 

Pribék István tréner, a Balatoni Jegesmedvék alapítója és vezetője a hideg vizes fürdőzés kapcsán a természetközeliséget, az eseményt kísérő mesés balatoni környezetet is aláhúzta. Azt mondta, az, ha az ember kilép a komfortzónájából, nagy akaraterővel legyőzi saját magát, már önmagában különleges élmény. 

A megbeszélésen elhangzott továbbá, előre közlik, mely strandokon merülnek majd a jegesmedvék, hogy mind jobban népszerűsítsék az egészségmegőrzést, az életmódváltást, a téli Balatont. Reményeik szerint sokan csatlakoznak majd hozzájuk. Tervezik, hogy a fürdőzéseket a balatoni rendezvényeken is megszervezik, bemutatják, és érdekes programokkal, kínálattal is kiegészítik majd. Például fagylaltozással, mely Európa más országaival szemben hazánkban csak nyáron szokás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában