„Dácsiák” meg bézék – örökre? Nem!

2024.02.29. 08:00

Helyreállítják a gyulafirátóti vasúti viaduktokat

Tavaly beszámoltunk róla, hogy időben egymáshoz közel nem egy kisiklás történt a Veszprémet Győrrel összekötő 11-es vasútvonalon. A helyreállítás ideje alatt vonatpótlás, a pálya állapota miatt pedig azóta kisebb tengelyterhelésű mozdonyok, a közismert „dácsiák” vontatta motorkocsik bonyolítják le a forgalmat.

Benkő Péter

A tavalyi esetek után megkerestük a vasúttársaságot, terveznek-e pályafelújítást, hogy újra a régi, megszokott összeállítású vonatok közlekedhessenek azon, illetve a gyulafirátóti viaduktokon, s azok feletti szakaszon elhelyezett lassú jelek feloldhatók legyenek. Konkrét választ, időpontot nem tudtak adni, de a tervekről esett szó. Most viszont megtudtuk, május 27-től egész nyáron át, sőt októberig dolgoznak a vonal karbantartói. Tervbe vették a két viadukt felújítását, szerkezetüket átépítik, a vágányt is cserélik.

vasúti híd a bakonyban
Fotó: Benkő Péter/Napló

Idén nyáron tehát vonatpótlás várható, de utána remélhetőleg visszaáll a régi közlekedési rend. Ez rövid távon nem igazán jó hír a Bakonyba utazni kívánóknak, hosszabb távon viszont jó, különösen, hogy később tervezik a vonal Zirc és Bakonyszentlászló szakaszán lévő Cuha-híd átépítését is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában