Mérföldkőhöz érkeztek

2024.02.08. 14:00

Megkapták a búcsút is jelképező kis kék szalagot a batsányis diákok

A szalagavató ünnepségen a Csermák József Rendezvénycsarnokban Mészáros Tímea, a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium igazgatója arról beszélt, hogy a 12. évfolyamosok szalagavató ünnepsége nemcsak a végzős tanulók számára, hanem az egész iskola életében fontos pillanat.

Tóth B. Zsuzsa

A Batsányi János Gimnázium és Kollégium végzős diákjai is megkapták a búcsút is jelképező kis kék szalagot

Forrás: archív

A diákok most az életpálya egyik mérföldkövén állnak, új fejezet kezdődik az életükben.

– A kitűzött szalagokkal nemcsak elmúlt évek eredményeit, de a jövőtök ígéretét szintén magatokkal viszitek. Bízom benne, hogy a megszerzett tudás, a barátságok, az élmények, amelyeket a gimnáziumunkban szereztetek, segít benneteket a sikeres és boldog jövő felé vezető úton. Ma este azonban nem búcsúzunk, hanem együtt örülünk a sikereknek, emlékeknek és életutazásotok következő lépésének – mondta az igazgató, majd Herczeg-Vecsei Katalin tanárnő Élet tánca című, a végzősökhöz írt költeményét adta át útravalóul. 

Dobó Zoltán polgármester a város nevében szólt a végzős diákokhoz. – Mondjatok köszönetet és fejezzétek ki szereteteteket szüleitek, nevelőitek felé. Azt kívánom nektek, hogy az erőpróba, ami hamarosan rátok vár és a felnőtt lét irányába vezet, sikeres legyen. Lesz köztetek olyan, aki nagyon hamar felnőtté válik, és lesznek olyanok is, akik jóval később érnek felnőtté, de ettől egyikőtök sem lesz több vagy kevesebb másoknál. Keressétek jövőbeli lehetőségeitekben önmagatokat, de próbáljátok majd otthonról visszahozni, megidézni azokat a gondolatokat, motívumokat, amellyel útra bocsátottak benneteket. A mai nap a jókedvé, a boldogságé és a büszkeségé, de azt kérem tőletek, hogy már a mai estén is találjátok meg azt a húsz másodpercet, amikor apunak, anyunak, nagyszülőknek elmondhatjátok azt a két, igazán fontos szót: szeretlek és köszönöm – kérte a polgármester a fiataloktól.

Szabó Angelika 11. b osztályos tanuló és a tavaly végzett Kötéljártó Napsugár együtt énekelt, majd Németh-Bende Szabolcs búcsúzott a 11. a osztály nevében a végzősöktől.  

Az est legszebb percei között voltak a szalagtűzés mellett a végzős diákok táncának pillanatai, a koreográfiát Buzás Balázs tanította be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában