Kreatív munka

2024.02.13. 19:00

Pápai diák sikerei középiskolai pályázatokon

Két pályázaton is sikerrel szerepelt Veilandics Amira, a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium diákja. A fiatal hölgy egy irodalmi pályázaton dicséretben részesült, valamint a Pannon Egyetem vers- és prózaíró versenyén első helyezést ért el.

Haraszti Gábor
Veilandics Amira kreatív munkákat nyújtott be Fotó: Mayer Zseraldina

Az Európa Könyvkiadó irodalmi pályázatra hívta a középiskolásokat. Céljuk az olvasás és a kortárs irodalom népszerűsítése, a kreatív írás és a szövegértés közös gyakorlása volt. Ehhez Háy János Völgyhíd című, kamaszokról és kamaszoknak szóló regényét választották. Arra biztatták a diákokat, hogy pályázati anyagukban gondolják végig, „mi lett volna, ha…”, miként zárulhatna másképp Háy regénye, mi történne, mi történhetne a főhősökkel a regény lapjain túl? Amira beküldött munkája dicséretben részesült, és egy 15 ezer forint értékű ajándékcsomagot vehetett át.

A petőfis tanuló a Pannon Egyetem Fenntartható iskola országos pályázatára is benevezett, vers és próza kategóriában művét – mely a szelektív hulladékgyűjtéssel foglalkozik – első helyre rangsorolták úgy, hogy kategóriájában a legtöbb közönségszavazatot gyűjtötte be. Amira a későbbiekben is tervez indulni hasonló megmérettetéseken. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában