Téli fürdés

2024.02.13. 11:30

Tengerészkapitány, unikornis és balett-táncos is úszott a Balatonban

Pribék István tréner vezetésével hideg vizes, jelmezes farsangi fürdőzésen vettünk részt a jó kedélyű közösséggel, a Balatoni Jegesmedvékkel a balatonalmádi Budatava strandon február 10-én, szombaton.

Kovács Erika
 Az egész országból mintegy félszázan érkeztek a Balatonhoz, hogy részt vegyenek egy frissítő hideg vizes jelmezes, farsangi fürdőzésen az elmúlt hétvégén 
Fotó: Kovács Erika /Napló

A vidám hangulatú extrém fürdőzés iránt soha ennyien nem érdeklődtek, közel ötvenen érkeztek az ország minden részéről. A hangulatot fokozta a kitűnő, alkalomhoz illő zene, az ötletes jelmezek, sok színes parókás férfit és nőt lehetett látni, valamint egy hawaii motorost is. A biztonságos fürdőzés érdekében speciális légzés és parti torna előzte meg a mártózást, utána pedig szintén a parton egy kiadós gyakorlattal, futással melegedtünk vissza. A mólónál téli viseletben többen is kíváncsian figyelték a fürdőzőket, többek között Fabó Péter polgármester és Dér András alpolgármester. 

Fabó Péter polgármester kérdésünkre azt mondta, nagyon örül, hogy ezen a strandon találkozott a jegesmedvékkel, akik az egészségmegőrzésen túl a téli Balatont is népszerűsítik. Pribék István a fürdőzés után pogácsával, süteménnyel, forró teával és kávéval, csokoládéval kínálta a résztvevőket. A tréner érdeklődésünkre a hideg víz számtalan jótékony hatásáról beszélt, különös tekintettel a stressz elűzésére, majd külön szólt a gyönyörű téli balatoni környezetről. KE

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában