Közösségi költségvetés

2024.03.25. 13:22

Az állampolgári részvételt erősíthetnénk a közösségi tervezéssel

A közösségi költségvetés olyan tervezési folyamatot jelent, amelynek keretében egy előre meghatározott összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot az önkormányzat felé.

Veol.hu

Az Európa Kulturális Fővárosa-program keretében korábban a Jutasi úti lakótelepen három helyszínen, tavaly pedig az Egyetemvárosban, illetve a Cholnoky városrészben is voltak közösségi tervezési alkalmak, de jelentős előrelépés lenne, ha rendszeresítetten és intézményesítetten vonnánk be a veszprémieket a rendelkezésre álló források egy részének felhasználásáról szóló előkészítési folyamatba – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő.

Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő
Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő
Fotó: Gerstmár Ferenc 

Úgy véli, a következő ciklusban az állampolgári részvételt erősíthetnénk vele. Az emberek a közösségi költségvetés által sokkal inkább magukénak érezhetik a megszülető döntéseket.

– A már említett közösségi tervezési alkalmak közül többön is részt vettem. A 2019-es önkormányzati választást követően hívtam életre a választókerületi tanácsot, amelynek keretében a körzethez kapcsolódó intézmények, civil szervezetek, iskolai szülői munkaközösség vezetőivel időről időre áttekintettük a feladatokat. Fontosnak tartom, hogy a választókerületi keretből támogatást kapott és kap a Deák Ferenc Általános Iskola, a Bóbita Körzeti Óvoda, az 1. számú Idősek Otthona, a Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény, a Napsugár Klub, az Éltes Mátyás Alapítvány, a Dnipro Országos Ukrán Kulturális Egyesület és a Veszprémi Polgárőr Egyesület – tette hozzá Gerstmár Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában