Indul a szezon

2024.03.25. 09:04

Beindult a szezon a Balatonnál is – kiemelkedő kerékpáros forgalom

Már az első tavaszi hosszú hétvége alatt beindult az idei turisztikai jellegű kerékpáros forgalom az országban. A Magyar Közút kezelésében lévő kerékpárutakon mérőhelyeket helyeztek el, ezek adataiból kitűnik, hogy a múltkori jó időt kihasználták a kerékpározni vágyók. Beindult a birngaszezon, kiemelt forgalmat mértek már a múlt pénteki ünnepi szabadnapon a Balatonnál, mely azóta is tart, s várhatóan az előttünk álló ünnepek alatt is így lesz.

Benkő Péter

Az igazi tavaszi időjárás az egész országban kicsalogatta a kerékpározni vágyókat, a Balatonnál a zánkai mérőhelyen kettőszáz harmincan haladtak át két keréken egy nap alatt. Igaz, a legnépszerűbb úti cél a Velencei-tó volt a főváros közelsége miatt. Az adatokból kirajzolódik, hogy a Velencei-tónál az Agárdról Dinnyés fele haladó irány, a Dunakanyarban a Nagymarostól Zebegény felé tartó irány a népszerűbb, a Tisza-tónál, valamint a Balatonnál a két irányba tartó forgalom kiegyenlítettebb.

A Balatonnál is beindult a kerékpárforgalom
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

 

A jó idő beköszöntével az elkövetkező időszakban egyre több kerékpárossal találkozhatnak az autósok nem csak a fenti helyszíneken, hanem számos más közúton is, ezért a biztonságos közlekedés érdekében érdemes fokozott figyelemmel közlekedni. Erre hívják fel az elmúlt években több helyszínen kihelyezett, a kerékpárosok előzése során betartandó biztonságos oldaltávolságra figyelmeztető táblák is a figyelmet, melyek külön kerékpárúttal, kerékpársávval nem rendelkező, viszont nagyobb kerékpáros forgalmat lebonyolító, főként külterületi útszakaszokon találhatóak meg. Fontos, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében a kerékpárosok is a KRESZ szabályait betartva, a szükséges kiegészítőkkel felszerelkezve figyelmesen közlekedjenek, tekintettel a közlekedés más résztvevőire is.

A jó idő beköszöntével egyre több kerékpárossal találkozhatnak az autósok
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában