Helyi közélet

2024.03.06. 21:00

Ez a hely visszavár – ovis vendégek a péti könyvtárban

A Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda Napraforgó csoportját látták vendégül a Közösségi Ház és Könyvtár gyermekkuckójában nemrég.

Benkő Péter

A kicsik először egy diafilmet nézve ismerkedtek meg a telhetetlen méhecske történetével, majd a mese összekeveredett képeit rakták ügyesen sorrendbe. A könyvtárosok elmondták, kavicsméhekkel matekoztak, majd próbára tették a gyerekek figyelmét képkereső játékukkal. Ismételték a könyvtári szabályokat is, majd egy érdekes program következett, melyben most a könyvtárosok „rendetlenkedtek”, és az ovisok minden szabálytalanságért, a polcra rossz helyre vagy fordítva visszatett könyvekért rájuk szóltak, kijavítva a hibákat.

Fotó: közösségi ház

Persze jutott idő olvasásra is, hiszen számtalan könyv szól óvodásoknak, akár önálló lapozással is, szóval alaposan körülnéztek a gyerekek az intézményben. – Összepakolni, visszarakni a rengeteg könyvet egy-egy ilyen látogatás után mindig külön öröm számunkra, hiszen az a lényeg, hogy a gyerekek jól érezzék magukat nálunk, otthonosan mozogjanak könyvtárunkban már kicsi korukban is. A Napraforgók ezt most megmutatták – számoltak be a könyvtár dolgozói.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában