Irány a völgyhíd!

2024.03.23. 08:00

Felújítás miatt lezárják a veszprémi Szent István utcát (galéria)

A Modern városok program keretén belül az 5 milliárdos csomag utolsó nagy kivitelezési munkálatai kezdődtek meg a veszprémi Szent István utcában. A beruházás 180 millió forintba kerül, és 500 méter újul meg őszig, mondta egy csütörtökön e témában tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP) a helyszínen.

Juhász-Léhi István

A városvezető hangsúlyozta, egy régóta várt felújítást tudnak most elindítani, hiszen a Szent István utca nagyon forgalmas útszakasz, amely összeköti a belvárost a Dózsavárossal. A területen a járda és az út is nagyon rossz állapotban van, ráadásul egy intézmény is működik az utcában. 

Felújítás miatt lezárják a veszprémi Szent István utcát
Folytatódik a Szent István utca felújítása 
Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Fontosnak tartottuk, hogy ebből a keretből mindenképpen felújítsuk ezt az utcát. A csapadékvíz-elvezetésre kerül sor elsőként a rekonstrukcióban, majd következik az útburkolat- és járdafelújítás. Már megkezdődtek a munkálatok, ám mivel egy forgalmas útszakaszról van szó, ezért korlátozásokat kell bevezetni a kivitelezés ideje alatt – fogalmazott Hegedűs Barbara. 

Kiderült, a Practical Kft. kivitelezésében megvalósuló felújítás várhatóan szeptemberig tart majd, ami azt is jelenti, hogy a Szent István utcát a jövő héten lezárják, s az Eszterházy és a Kittenberger utca – különböző módon és módosításokkal – áll majd a forgalom rendelkezésére. Mivel a Szent István utcán közösségi közlekedés is zajlik, így az autóbuszok útvonala is módosul, a fentebb említett utcák tehermentesítenek a munkálatok idejére. 

Elhangzott, lesz olyan, amikor az Eszterházy utca kétirányú lesz, de lámpás szabályozásra is sor kerül. Ugyanakkor az erre közlekedők számíthatnak arra is, hogy teljes egészében lehet majd használni a Kittenberger utcát.

Folytatódik a Szent István utca felujitása. A képen Hegedűs Barbara alpolgármester
Folytatódik a Szent István utca felujitása. A képen Hegedűs Barbara alpolgármester
Fotó: Nagy Lajos/Napló

Hegedűs Babara arra hívta fel a veszprémiek figyelmét, hogy az átmenő forgalom csökkentése érdekében a nagyobb útvonalakat, így például a völgyhidat használják az autósok, ami a belváros és a Dózsaváros közötti összeköttetést biztosítja. Elmondta azt is, hogy lesz olyan időszak, amikor a Szent István utca csak az ottani lakosok számára lesz nyitott. Hozzátette: az útfelújítás és a csapadékvíz-elvezetés mellett a közvilágítást is korszerűsítik a szakemberek, mely során a lámpakarokat és a lámpatesteket cserélik ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában