Koraszülöttek segítése

2024.03.22. 21:00

Az anyagi nehézségekkel küzdő családokat támogatják

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) immár harmadik alkalommal indítja el Együttdobban című fejlesztési pályázatát, mellyel az érintett gyerekek fejlesztő terápiájához nyújtanak anyagi támogatást. A keretösszeg a tavalyi adó egyszázalékos felajánlásoknak köszönhetően ötmillió forint. A pályázatra április 20-ig várják a jelentkezéseket.

Benkő Péter

Az idén harmadszor indított programban gyermekenként maximum 250 ezer forint anyagi támogatást nyújtanak a család által kiválasztott és megnevezett fejlesztőprogramra

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A KORE évről évre számos programot indít, melyekkel a koraszülésben érintett családokat vagy az egészségügyi intézményeket tudják támogatni. Az ország huszonkilenc koraszülött osztályának rendszeresen biztosítanak a koraszülöttek ápolásához szükséges speciális textíliákat, ezen kívül úgynevezett laktációs szobákat is kialakíthattak több koraszülött osztályon, ahol az édesanyák meghittebb környezetben táplálhatják babáikat.

Szintén a felajánlásoknak köszönhetően szerzik be a koraszülött babák polipjához, vagyis a koriphoz szükséges speciális anyagot. Ez egy kicsi játéknak tűnhet, de szerepe hatalmas – a köldökzsinórra emlékeztető nyolc csáppal már az első naptól kezdve biztonságérzetet ad a csöppségeknek. Markolászásával a baba megnyugszik, nem a csöveket, szenzorokat ragadja meg.

Nem csak tárgyi támogatást biztosít az egyesület, hiszen nagy hangsúlyt helyez az érintettek mellett a szélesebb nyilvánosság oktatására, érzékenyítésére a koraszüléssel kapcsolatosan. A közösség ereje pedig nemcsak a tájékozódásban tudja érdemben támogatni az érintetteket.

Egyik legnagyobb sikerük, hogy 2020-ban elindíthatták az Együttdobban című pályázatukat, mellyel szeretnék megkönnyíteni az érintett gyermekek fejlesztő terápiáját. Az idén harmadszor indított programban gyermekenként maximum 250 ezer forint anyagi támogatást nyújtanak a család által kiválasztott és megnevezett fejlesztőprogramra. A pályázatoknál számos szempontot mérlegelnek a szakemberek, elsősorban az anyagi nehézségekkel küzdő családok számára szeretnének lehetőséget biztosítani.

A pályázatra április 20-ig várják a jelentkezéseket, a feltételekről az egyesület hivatalos weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában