Állásbörze

2017.09.27. 13:25

Cél: hogy egymásra találjanak a résztvevők

Nagy érdeklődés közepette nyitotta meg kapuit a III. Napló Állásbörze, a Veszprémi Arénában.

Szauer Annamária

Vezér Dávid, Brányi Mária és dr Vajda Viktória az állásbörze megnyitóján

Vezér Dávid a rendezvény házigazdája köszöntötte a résztvevőket. Örömét fejezte ki, hogy egy órával a nyitás után ennyi látogató érkezett az arénába. Rengeteg régi és tizenhat új kiállítóval ez lett az eddigi legnagyobb megyei állásbörze. Kiemelte a Napló küldetését: részesei szeretnének lenni a megyeiek életének, a szórakoztatás és a tájékoztatás az elsődleges feladat. Az utóbbi időben bevezetett új mellékletekkel minőségi piacot hoztak létre. Az állásbörze lényege, hogy koncentráltan, rövid idő alatt találkozhatnak a munkakeresők és a munkavállalók. A tervezés kapcsán azt tapasztata, hogy minden szervező nagyon pozitívan állt a feladathoz. Végezetül azt kívánta, hogy mindenkinek sikerüljön az, amit mára célul tűzött ki.

Vezér Dávid, Brányi Mária és dr Vajda Viktória az állásbörze megnyitóján

Dr Vajda Viktória a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója szerint a börze találkozási pontként értelmezhető a munkáltatók és munkavállalók között. Elmondta, hogy az elmúlt években átalakult a munkaerőszektor, mostanra már a munkaerőhiány a jellemző. Az elmúlt években a munkanélküliség országos átlaga 4,2 százalékra csökkent. Veszprém megye ennél sokkal jobban teljesített, mindössze 3,5 százalékos a munkaerőhiány, ezzel az országban ötödik helyen áll a foglalkoztatottságban. Célként jelölte ki a megfelelő munkaerő biztosítását, ennek érdekében képzésekkel segítik a munkavállalókat. Végezetül jó egymásra találást kívánt a résztvevőknek.

Brányi Mária Veszprém város alpolgármestere szerint a térségnek egyre több a partnere, ezzel a város gazdasági ereje egyre jobban növekszik. Bízik a szerencsés egymásra találásban. Reméli, hogy az érdeklődök jobb állásokat pályázhatnak meg, a munkáltatók pedig betölthetik az üres pozícióikat. Végül megköszönte a Napló szerepvállalását mind a börze létrehozásában, mind a helyi tudósításokat, amelyekkel erősítik a térség gazdaságát, fejlődését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában