Jótékonyság

2017.09.23. 07:00

Barcelonai ereklyével segítenének a családon

Barcelonában élő házaspár ajánlott fel nem mindennapi futball-ereklyét aukcióra, hogy egy Veszprémben élő, nehéz sorsú családot segítsen.

B. Virág Rita

Büki Péter itt vette át a Barcelona képviselőjétől az említett mezt, amit aukcióra ajánlott fel Fotó: Beke Erika

Büki Péter és Beke Erika négy éve élnek Barcelonában és három éve működtetik a Futballárium elnevezésű, többek között labdarúgó-ereklyéket is gyűjtő vendéglátóhelyet. A pár példaértékű kapcsolatot ápol a világhíres FC Barcelona futballcsapatával, s a klub már többször ajándékozott számukra értékes, különleges mezeket, cipőket.

Az egyik ilyet, amely a tavalyi, 6:1-gyel végződött Barcelona-PSG Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőről állít emléket, ajánlották fel jótékony célra. Az egyébként szombathelyi pár Veszprémben ran-devúzott először, számukra

ez a város a szerelem szigete, ezért úgy döntöttek, hogy itt élő, nehéz sorsú családon szeretnének segíteni.

A Mák Dóra Divatbemutató Kicsit Másképp, valamint a Zonta Club Veszprém egyesület is felkarolta az ötletet, sőt Ovádi Péter önkormányzati képviselő is az ügy mellé állt.

Büki Péter itt vette át a Barcelona képviselőjétől az említett mezt, amit aukcióra ajánlott fel Fotó: Beke Erika

A történelmi mérkőzést megörökítő Barca-mez ter-mészetesen dedikált, Messitől kezdve Suarezen át Neyma-rig valamennyi résztvevő aláírta. A mezből befolyt összeget pedig Hrubiné Pacher Ildikó és gyermekei kapják majd. A veszprémi édesanya egyedül neveli 2,5 éves kislányát, 14 és 16 esztendős, középiskolás fiait.

Büki Péter és Beke Erika tavaly szombathelyi családon segített, akkor 806 ezer forintot sikerült összegyűjteniük. Szeretnék, ha a kezdeményezés hagyománnyá válna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában