Télen különösen

2017.11.14. 13:23

Biztonságban az utakon: látni és látszani!

Mindig nagyon fontos az, hogy tökéletesen lássunk ki az autóból, és az is ennyire lényeges, hogy kifogástalanul láthatóak is legyünk az utakon, akár járműben utazunk, gyalogosan közlekedünk, vagy kerékpározunk, különös tekintettel a téli hónapokra!

Kovács Erika

Jurasits Zoltán régióigazgató és Jámbor Zsolt autószerelő az akkumulátor töltöttségét nézi Fotó: Kovács Erika

Így érvelt a „Látni és látszani” nevű kampány mellett Reiter Barnabás rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, majd hozzátette, télen ugyanis jóval korábban sötétedik, ezért a biztonság miatt különösen figyelni kell a jó látásra és láthatóságra. Kiemelte, a november elejétől december közepéig tartó országos kampányt az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága kezdeményezte, melyhez Veszprém megye is csatlakozott. Az akció keretében felhívást tettek közzé, miszerint autószerelő műhelyek, illetve optikusok kínálhatják fel ingyenes szolgáltatásukat a járművezetőknek.

Berta Gáza autószerelő műszerrel vizsgálja át a fényszórókat Fotó: Kovács Erika

Veszprémben hétfőn a Magyar Autóklub műhelyében Berta Géza és Jámbor Zsolt autószerelők ellenőrizték az autókat Jurasits Zoltán, a klub régióigazgatója jelenlétében. A szakemberek egy személygépkocsi ellenőrzésekor áttekintették a fényszórókat, és jelzőberendezéseket, az akkumulátor töltöttségét, a szélvédőtörlő lapát minőségét, a szélvédőmosó tartályában levő téli tisztító folyadék mennyiségét, a levegő befúvó ventillátorok működését, utóbbiak a páramentesítésnél alapvetőek. A megyeszékhelyen többek között optikai szalon is csatlakozott a kampányhoz, ahol térítés nélkül végzik el a szemvizsgálatot a járművezetőknél.

Jurasits Zoltán régióigazgató és Jámbor Zsolt autószerelő az akkumulátor töltöttségét nézi Fotó: Kovács Erika

Az érdeklődők további szerelő műhelyekről, és optikusokról a kampány honlapján tájékozódhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában