ünnepi rendezvény

2018.04.27. 21:08

Elismeréseket adtak át Devecserben a rendőrség napján

A település önkormányzata hagyományteremtő szándékkal, a magyar rendőrség napja alkalmából ünnepi rendezvényt tartott, melyen átadták Az év rendőre 2017 kitüntetést.

Borsos Renáta

Az év rendőre 2017 díjat Horváth János törzszászlós Ferenczi Gábor polgármestertől vette át Fotó: Devecseri Városi Televízió

Az eseményen a rendőrség, az önkéntes tűzoltók, a polgárőrség és a mezőőrség tagjai előtt tisztelegtek.

A magyar rendőrség napját 1992 óta április 24-én ünneplik. Azon a napon, Szent György napján választotta a sárkányt legyőző és a hitéért kiálló, később szenté avatott György lovagot védőszentjéül a rendőrség.

Az év rendőre 2017 díjat Horváth János törzszászlós Ferenczi Gábor polgármestertől vette át Fotó: Devecseri Városi Televízió

Idén a kastélykönyvtárban tartott eseményen Ferenczi Gábor polgármester úgy fogalmazott, a jeles nap lehetőséget ad arra, hogy elismerjék azon személyeket, akik munkájukkal a rendért, a biztonságért, az emberek vagyonáért, életének megmentéséért küzdenek. A devecseri rendőrőrs tagjain kívül kiemelte a velük együttműködő szervek, a polgárőrök és az önkéntes tűzoltók, továbbá a mezőőrök segítő munkáját is. Kifejtette, a kistérség problémáinak megoldása az egymásra utaltságból fakadóan a jelenleg is fennálló bizalomra épült, amely azóta is megalapozza a közös munkát. Amikor szükség volt, akkor azonnal helyreállították a rendet, mentettek életet és vagyont.

A Devecseri Rendőrőrs az Ajkai Rendőrkapitányság tagjaként a tavalyi évben elnyerte az év rendőrsége díjat. A polgármester szerint ma a településen a Bakos András rendőr alezredes vezette rendőrőrs valamennyi tagja erejét felülmúlva teljesíti feladatát, nyugodt és biztonságos, élhető életet teremtve ezzel a lakosságnak. Az Ajkai Rendőrkapitányság vezetője, Szoboszlai Tibor alezredes ünnepi gondolataiban kifejtette, hogy a rendőrség védőszentje után ők is a bűn sárkányát igyekeznek hivatásukban legyőzni, minden erejükkel a még nagyobb biztonságért dolgoznak. Az év rendőre 2017 önkormányzati díjat Bakos András előterjesztése alapján Horváth János törzszászlós vehette át. Az előterjesztésben leírtak szerint a törzszászlós munkáját a folyamatos fejlődés, a bűnügyi felderítésekben végzett hatékonyság, a lakosság körében a pozitív rendőrkép kialakításának fontossága jellemzi a mai napig.

Önkormányzati elismerésként a Devecser város 2017. év önkéntes tűzoltója díjat Révai Péter, míg az év polgár-őrének járó kitüntetést Szővérfi Zoltán kapták. A mezőőrök elismerésében Eszenyei István és Dombi István részesült. A díjátadót az Ormándlaky Péter karnagy vezette Devecseri Ifjúsági Fúvószenekar zenés műsora tovább gazdagította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában