Az új beruházás Veszprémben

2018.07.18. 19:00

Elkészült a varázslatos Afrika- szavanna játszótér

Átadták a Veszprémi Állatkert legújabb fejlesztését, az igazán látványos, a gyerekekre részére sok kalandot ígérő Afrika-szavanna játszóteret a Gulya-dombi részen.

Molnár Sándor

Ovádi Péter országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy két kisfia miatt elfogult az állatkerttel kapcsolatban, amelynek vezetése kemény munkát végez azért, hogy minél több élményt nyújtsanak a látogatóknak. Kiemelte, hogy a Modern Városok Program keretében megvalósult beruházás a családokat szolgálja, ezért jól illeszkedik a kormány szándékaihoz a Családok Évében.

Porga Gyula polgármester gratulált a játszótér megálmodóinak, tervezőinek és a kivitelezőknek. A jelenlévőket arra kérte, hogy vigyék jóhírét az állatkertnek. Hangsúlyozta, hogy a mostani átadás egy folyamat része és az előttünk álló időszakban lesz még lehetőség az ünneplésre. Török László állatkertigazgató úgy fogalmazott, hogy Afrika lenyűgöző egzotikuma, fantasztikus állatvilága mindig is kiemelt helyet kapott az állatkertben. Elmondta még, hogy az új játszótér témája a Serengeti Nemzetiparkot idézi meg és többmint 20 játszóeszközt tartalmaz. A zebracsíkosra festett, megmászható repülőgép és a nagyméretű hajó mellett, kötél csúszda, vizes játszótér, kitört kerekű Jeep és Afrika falu is várja mostantól az évi mintegy 400 ezer látogatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában