Futsalcsarnokot építenek

2018.04.06. 07:00

Év végéig elkészül az új tihanyi csarnok

A településen ünnepélyesen letették az új futsalcsarnok alapkövét, amely a Tihanyi Bencés Iskola udvarán épülhet meg.

Sági Ági

Az alapkőletétel után az érintettek egy közös fotóra is összeálltak. Balról: Radó László, a Tihanyi Bencés Iskola igazgatója, Kontrát Károly, Tósoki Imre, Sárfalvi Péter, Jeromos tihanyi perjel és Horváth Béla, a Tihanyi Futball Club elnöke Fotó: Sági Ági/napló

Tósoki Imre polgármester elmondta, hogy öt éve elkészítették Tihany sportfejlesztési tervét, amelyben meghatározták a fejlesztési irányokat. A településen megyei első osztályú futballcsapat és egy futsalcsapat is működik, de az új épületet az utánpótlás-nevelésben és a mindennapi tornatermi órákon is használják majd. Hozzátette, hogy az új sportlétesítmény összefogás eredményeként valósulhat meg.

Tihanyban a fejlesztési céloknak megfelelően elsőként a kis műfüves pálya épülhetett meg, majd 2016-ban a nagy műfüves pályát is átadhatták. Most két fejlesztés is zajlik, felújítják a sportöltözőket és megépítik a futsalcsarnokot is.

Az alapkőletétel után az érintettek egy közös fotóra is összeálltak. Balról: Radó László, a Tihanyi Bencés Iskola igazgatója, Kontrát Károly, Tósoki Imre, Sárfalvi Péter, Jeromos tihanyi perjel és Horváth Béla, a Tihanyi Futball Club elnöke Fotó: Sági Ági/napló

Tósoki Imre polgármester elmondta azt is, hogy a forrásokat összefogással sikerült előteremteni. A Magyar Labdarúgó Szövetség tette lehetővé, hogy tao-forrásokat gyűjtsenek erre a célra. A nyaralótulajdonosok cégeiken keresztül így 300 millió forinttal tudták a csarnok építését segíteni. Kontrát Károly államtitkár, a térség országgyűlési képviselője a 100 millió forint kormányzati támogatás megszerzésében segített, és a település is 100 millió forint önerőt biztosít az építkezéshez.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy ez a csarnok egyszerre több fontos célt tud beteljesíteni. Egyrészt az utánpótlás-nevelés és az élsport helyszíne is lehet. Fejleszti a település infrastruk-túráját, és akár nagy versenyeket is lehet majd itt tartani.

Kontrát Károly elmondta, hogy fontos kormányzati cél, hogy minden településen legyen sportolási lehetőség. Megköszönte a tihanyiak eddigi támogatását, és reményét fejezte ki, hogy az országgyűlési választások után is folytatni tudják a településen a közös munkát.

A tihanyi csarnok nemcsak a mindennapos testnevelésórákat és a sportélet fellendítését segíti majd, de a rendezvények lebonyolításában is szerepet kap. A csarnok egyszerre 150 fő leültetésére nyújt majd lehetőséget. A tervek szerint a futsalcsarnokot még ebben az évben át is adják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában