Van ok a bizalomra

2018.02.23. 09:00

Gulyás Gergely Kontrát Károly képviselőjelölt mellett kampányolt

Az a politikai közösség, amely másodszor vállalkozott 2010-ben az ország kormányzására, bebizonyította, hogy alkalmas és méltó erre a fel-adatra. Van egy világos kormányzati irány, van világos mondanivaló, s vannak egyértelmű eredmények.

Szabó Péter Dániel

Gulyás Gergely Kontrát Károly támogatását kérte a választáson Fotó: Szabó Péter Dániel

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője mondta el mindezt csütörtök este Várpalotán, a Thury-várban rendezett telt házas lakossági fórumon. A politikus kiemelte, a Veszprém megye 2. számú választókerületében képviselőjelöltként induló Kontrát Károly közel két évtizedes országgyűlési, s több mint tíz-éves államtitkári tapasztalat-tal rendelkezik.

Gulyás Gergely Kontrát Károly támogatását kérte a választáson Fotó: Szabó Péter Dániel

- A közbiztonság kiemelten fontos ma Magyarországon, ezért különösen szerencsés az a választókerület, ahol egyéni képviselőjelöltként a Belügyminisztérium államtitkára indul a választáson. Az eredmények pedig magukért beszélnek, mindenki joggal lehet büszke arra, hogy több tízmilliárd forintnyi fejlesztési forrást sikerült a térségbe hozni – méltatta Gulyás Gergely a fórumon Kontrát Károlyt, akinek támogatását kérte a megjelentektől Campa-nari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere is.

A Fidesz frakcióvezetője előadásában kiemelte, ha belegondolunk abba, hogy honnan indultunk el 2010-ben, akkor belátjuk: a kormánynak is van oka arra, hogy újra, további négy évre bizalmat kérjen a választópolgároktól.

- Ha egyetlen dolgot lehet kiemelni a számok közül, akkor talán azt érdemes, hogy ma 740 ezerrel többen

dolgoznak Magyarországon, mint 2010-ben. Ez önmagában jól mutatja az elmúlt időszak sikerességét. Ahogy azt is, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által 2010-ben tett vállalás, miszerint tíz esztendő alatt egymillió új munkahely jön létre, korántsem lehetetlen küldetés, noha akkor mindenki betarthatatlannak vélte. Jelentem, időarányosan jól állunk – jegyezte meg Gulyás Gergely.

A politikus hangsúlyozta, a tavalyi évben az Európai Unió 28 tagállamából Magyarország a harmadik lett a gazdasági növekedés szempontjából. Ha ez a növeke- dés hosszú távon fennmarad, akkor további tíz év alatt az Európai Unió átlagos életszínvonalának a 90 százalé-kára eljuthatunk. Ez kell legyen a közös célkitűzésünk, tette hozzá Gulyás Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában