a rendőrség nyomoz

2018.02.14. 20:29

Gyereket harapott meg és megölt egy kutyát egy pitbull Veszprémben

Alberti Judit kereste meg lapunkat azzal, hogy Veszprémben kutyatámadás érte gyermekét és egy hölgyet, miközben 10 esztendős középuszkárjuk elpusztult a pitbull harapásától.

Juhász-Léhi István

-     A kisfiam szombaton este a Mártírok úti szupermarket felé ment a kutyánkkal, ám addig el sem jutott, mert jött vele szemben egy futó hölgy, aki mögött pedig egy pitbull fajtájú kutya loholt – kezdte Alberti Judit. – A fiam azt hitte, hogy a kutya a hölggyel van, és rövid pórázra fogta a kutyánkat. Egy pici, szürke, középuszkárról van – volt – szó, aki egy jól nevelt, kedves jószág volt.  A pitbull aztán kilépett a hölgy mögül és nekiugrott a kiskutyánknak, és egy harapással megölte. Aztán megharapta a fiamat, de a futó hölgyet is – aki a fiam segítségére sietett -  szintén megharapta a kutya két helyen. A hölgy felhívta a rendőrséget, hogy segítséget kérjen, engem a fiam hívott… Egyszerre érkeztünk aztán a gyerekhez és a kutyákhoz a lányommal, a fiam magán kívül volt… Ekkor még bíztam abban, hogy a kiskutyám talán megmenthető. Nem volt az… A rendőrség megfogta a kutyát és egy állatvédő segítségével megnézték, hogy kié a kutya. Azóta megtudtam, hogy nem éri el a hatóság a kutya gazdáját. Úgy tudom, hogy a pitbull a gyepmesternél van, oda adták le, és az ÁNTSZ elrendelte a kéthetes megfigyelését.

A még most is a szombati események hatása alatt lévő kutyatulajdonos édesanya arról is beszélt a Naplónak, hogy vasárnap feljelentést tett a rendőrségen, majd hétfőn az oltási kiskönyv miatt megint bement a rendőrségre, ugyanis a kórház és a gyermekorvos a fiú ellátása kapcsán kérte az ezzel kapcsolatos iratot.

- Nem kaptam meg, ami azért gond, mert nem mindegy, hogy be kell-e oltani a gyereket, vagy sem – mérgelődött Alberti Judit. – Nem mindegy, hogy a gyerek veszett lesz, vagy nem. Majd kiderült, hogy nincs kiskönyv, mert nem érik utol a pitbull gazdáját. Megoldottam valahogy: kiderítettem, hogy a kutya tavaly májusban be volt oltva, így szerencsére rendben van a fiam. A történések mellett nekünk a kutyánk elvesztése is nagy trauma. Tíz éve élt velünk, családtag volt…

Kucsera Katalin, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatott, hogy „a Veszprémi Rendőrkapitányságon könnyű testi sértés vétség miatt feljelentés kiegészítés van folyamatban, melynek során a rendőrség azt vizsgálja, hogy történt-e bűncselekmény.”

(A nyitóképünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában